Ohje valmennukseen

1. Tutustu valmennukseen: Valmennus sisältää aloituksen, treenit eri teemoista ja lopetuksen. Jokaisessa osiossa on myös linkkejä ja vinkkejä hyvinvointisovellusten käyttöön oman hyvinvoinnin edistämiseksi. Sovellukset on merkitty treeneissä vieressä näkyvällä kuvalla. Sovelluksia voit ladata AppStoresta tai Google Play-kaupasta.

2. Tee muistiinpanoja: Valmennuksen aikana pääset pohtimaan erilaisia asioita ja tekemään niihin liittyviä kirjoitus- ja piirrostehtäviä. Muistiinpanojen ja tehtävien tekemistä varten voit ottaa käyttöön vihkon tai tehdä muistiinpanot tietokoneelle/ älypuhelimen tiedostoon.

3. Oma tavoite: Luo oma tavoite hyvinvointisi parantamiseksi. Valmennus alkaa oman tavoitteen luomisella kohdassa Minä itse-aloitus. Muista oma tavoitteesi aina tehtäviä tehdessäsi. Lopussa tarkastelet omassa tavoitteessasi etenemistä ja teet jatkosuunnitelmia.

4. Treenit: Treenit liittyvät hyvinvoinnin eri osa-alueisiin. Treeneissä on monipuolisia tehtäviä, joissa opit huomaamaan hyvinvointiisi vaikuttavia asioita ja voit kehittyä eteenpäin. Treenien avulla voit tutustua omiin toiminnan ja ajattelun tapoihisi sekä oppia ja löytää uusia toimintamalleja hyvinvointisi tueksi.

5. Tehtävät: Treenit sisältävät erilaisia tehtäviä. Tehtävät on merkitty treeneihin vieressä näkyvällä kuvalla. Jos sinua ohjaa oma valmentaja (esim. opettaja tai terveydenhoitaja) hän kertoo sinulle, mitä tehtäviä ja millä aikataululla sinun kannattaa tehdä. Tehtävät ovat erilaisia.

  • Pohdintaa itsenäisesti tai parin/ystävän kanssa
  • Piirros – tai kirjoitustehtäviä, joissa tarkastelet omaa hyvinvointiasi aiheena olevasta näkökulmasta
  • Toimintaa eli esimerkiksi liikkumista, rentoutumista tai ruokaan liittyvää tekemistä kotona ja lähiympäristössä

6. Kotitreeni eli pohdiskeleva kirjoitustehtävä on kunkin treenin lopussa. Kotitreenit on merkitty vieressä näkyvällä kuvalla. Kotitreenissä  pohdit omaan hyvinvointiisi liittyviä asioita ja sitä, mitä teet käytännössä hyvinvointisi edistämiseksi tai tavoitteesi saavuttamiseksi ennen seuraavaa treeniä. Kotitreenin voit tehdä itsellesi tai jos sinulla on valmentaja, palauta tehtävä hänelle sopimallanne tavalla. Valmentajasi antaa sinulle palautetta tehtävästäsi, jos olette niin sopineet. Kotitreenit ovat tärkeitä, muista tehdä ne!