Valmentajan käsikirja – avaimia tekoälyn yritysvalmennukseen

Valmentajan käsikirja tarjoaa apua ja avaimia osaamisen kehittämiseen ja avaimia tekoälyn yritysvalmennukseen. Oppaan avulla pystyt suunnittelemaan ja toteuttamaan yritysvalmennuksia yhteistyössä yritysten edustajien kanssa. Saat vinkkejä verkkoalustan suunnittelusta ja toteutuksesta. Materiaali soveltuu ohjeeksi erityisesti aloitteleville yritysvalmentajille tai työyhteisövalmentajille. Kokeneemmallekin valmentajalle on tarjolla suunnitteluohjeita sekä pedagogisia taustoja valmennusten suunnittelun tueksi.

Aluksi perehdyt valmennuksen kokonaisuuteen ja opit mitä kannattaa ottaa huomioon yritysvalmennusta suunniteltaessa. Tämän jälkeen saat esimerkkeja verkkoalustoista, joille yritysvalmennuksia on rakennettu. Valmentajan käsikirjasta löydät myös tietoa valmentavalla otteella toimimisen perusperiaatteista ja toimintatavasta sekä sen pedagogisista taustoista.

Tekoälyllä tehty kuvituskuva

Sisältö

Voit opiskella sisällöllisiä osia haluamassasi järjestyksessä sen mukaan, millaista tietoa ja apua tarvitset oman valmennuksesi suunnitteluun tai toteutukseen. Materiaalista löydät tavoitelaatikon jokaisen osan alusta ja pohdinta- tai kehittämistehtävän useimpien osien lopusta. Pohdintatehtävien tarkoitus on auttaa sinua pääsemään eteenpäin oman valmennuksesi suunnittelussa kohdennettujen tehtävien avulla.

Materiaali on jaettu osiin seuraavasti:

  1. Johdanto
  2. Yritysvalmennuksen kokonaisuus
  3. aiADDVA tekoälyvalmennukset – esimerkki yritysvalmennuksesta
  4. Valmentava ote yrityskehittäjän toimintatapana
  5. Digipedagogiikkaa yritysvalmennuksissa sovellettavaksi
  6. Kokemuksia ja kehittämistä aiADDVA yritysvalmennuksissa

Tämä materiaali on rakennettu aiADDVA-projektin tekoälyvalmennusten yhteydessä. Oppimateriaalia voi soveltaa myös muiden aihealueiden valmennuksiin. Saat mm. perustietoa valmennusten rakenteen suunnittelusta ja yritysvalmennusten pedagogiikasta silloin, kun halutaan toimia valmentavalla otteella.

Tervetuloa valmentajan käsikirjan pariin!

Valmennus oli osa ”aiADDVA – Adding value by Artificial Intelligence” -projektia, joka toteutettiin Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tuella 6.9.2021–31.10.2023.

Materiaalista suoritettu

Materiaalista suoritettu