Saavutettavuusseloste

Tämä on Jyväskylän ammattikorkeakoulun Avoimet oppimateriaalit -verkkopalvelun eli oppimateriaalit.jamk.fi-sivuston saavutettavuusseloste. Avoimet oppimateriaalit -sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tämän verkkosivuston tulee noudattaa WCAG 2.1 –kriteeristön AA-tasoa. Tämä saavutettavuusseloste on laadittu 22.9.2020 ja päivitetty 27.11.2023.

Havainnoimme sivuston saavutettavuuteen liittyviä epäkohtia esimerkiksi Siteimprove-ohjelman avulla ja korjaamme jatkuvasti sivustossa ja sen sisällössä havaittuja saavutettavuuspuutteita. Oppimateriaalien käyttöehdoissa on tuotu esiin sisällöntuottajien vastuu sisällön saavutettavuudesta ja heitä on ohjattu saavutettavuusohjeiden pariin.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse. Oppimateriaalisivustoa on uudistettu marraskuussa 2023 ja sivustolle tullaan tekemään saavutettavuusauditointi tammikuussa 2024, jotta kaikki saavutettavuuteen liittyvät ongelmat saadaan tietoon ja ne voidaan korjata mahdollisimman pian.

Oppimateriaalit.jamk.fi-sivusto on julkaistu vuonna 2009.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen. Alla kerrotaan, miltä osin sivusto ei vielä täytä saavutettavuusvaatimuksia.

Havaittava

Kuvalla ei ole tekstivastinetta

  • Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Sivuilla on joitakin kuvia, joilta puuttuu vaihtoehtoinen teksti tai tekstivastine.
  • Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö.

Tyhjät otsikot

  • Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Sivuilla on otsikkomerkintöjä, joista puuttuu varsinainen otsikko.
  • Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 1.3.1 Informaatio ja suhteet.

Hallittava

Linkki, josta puuttuu tekstivastine

  • Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Sivuilla on linkkejä, joilta puuttuu tekstivastine.
  • Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa), 2.4.9 Linkin tarkoitus (vain linkistä).

Toimintavarma

Linkki, josta puuttuu tekstivastine

  • Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Sivustolla on linkkejä, joilta puuttuu tekstivastine.
  • Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 4.1.2 Nimi, rooli, arvo.

Inline-kehys, josta puuttuu tekstivastine

  • Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Muutamilla sivuilla on Panopto-videoupotuksia, joiden upotuskoodista puuttuu otsikko.
  • Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty: 4.1.2 Nimi, rooli, arvo.

Ilmoita puutteista

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro saavutettavuuspuutteesta meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, huomioita, kysymyksiä ja parannusehdotuksia Jamkin verkkosivustojen saavutettavuuteen liittyen sähköpostitse osoitteeseen saavutettavuus(a)jamk.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000