Tapaamiseen liittyminen

1. Valmistaudu ennakkoon.

 1. Varaa verkkotapaamisia varten rauhallinen tila, jossa voit keskittyä tapaamiseen ja käyttää huoletta mikrofonia ja kameraa. Huolehdi myös siitä, että tilan valaistus on kunnossa. Näyt kamerassa selkeästi, kun valo tulee edestä.
 2. Pyri aina osallistumaan Zoom-tapaamiseen tietokoneella olet sitten tapaamisen järjestäjä tai osallistuja. Lataa ja asenna Zoom-sovellus koneellesi Download Centeristä (linkki avautuu uuteen välilehteen). Poikkeustapauksessa voit osallistua mobiililaitteella. Tutustu ohjeeseen mobiililaitteella osallistumisesta.
 3. Voit harjoitella Zoom-tapaamiseen liittymistä aina avoinna olevassa Zoom-testitapaamisessa (linkki avautuu uuteen välilehteen).

2. Varmista, että olet saanut tapaamisen Zoom-linkin.

 1. Opettaja lisää usein opintojakson Zoom-linkin Moodle-oppimisympäristöön. Zoom-tapaamisen linkin voi lähettää myös Outlookin kalenterikutsuna tai sähköpostissa.
 2. Klikkaa linkkiä tai kopioi linkkiteksti selaimen osoitekenttään.
 3. Selain ehdottaa tapaamisen avaamista Zoom-sovelluksessa TAI tarjoaa Zoom-sovelluksen lataamista koneellesi, jos sitä ei ole vielä ladattu ja asennettu. Hyväksy lataus ja asennus viimeistään tässä vaiheessa, sillä osa kokouksen ominaisuuksista ei ole käytettävissä ilman sovellusta. Lataus ja asennus tapahtuu nopeasti.
 4. Zoomiin ei ole pakollista kirjautua osallistuakseen kokoukseen, mutta jos kirjaudut kohdasta Sign in with SSO, saat käyttöösi Jamkin Zoomin.

3. Tutustu tapaamisen perustoimintoihin.

 1. Odotushuone: Joissain Zoom-tapaamisissa käytetään odotushuonetta, josta tapaamisen järjestäjä päästää sinut varsinaiseen tapaamishuoneeseen. Odota rauhassa.
 2. Test Speaker and Microphone: Kun pääset sisälle Zoom-tapaamiseen, klikkaa Test Speaker and Microphone -linkkiä ja suorita äänitesti. Seuraa näytölle tulevia ohjeita kaiuttimien ja mikrofonin toiminnan testaamiseksi. Klikkaa lopuksi Join with Computer Audio. Äänitesti kannattaa tehdä jokaisen tapaamisen alussa.
 3. Mikrofoni: Kun mikrofonikuvakkeen päällä on punainen palkki, mikrofonisi on mykistettynä ja muut tapaamisen osallistujat eivät kuule puhettasi. Kun klikkaat mikrofonikuvaketta, punainen palkki poistuu ja muut kuulevat äänesi. Käytä mieluiten kuulokemikrofonia, jotta osallistuminen on miellyttävämpää sinulle ja muille.
 4. Videokamera: Kun videokamerakuvakkeen päällä on punainen palkki, muut tapaamisen osallistujat eivät näe videokuvaasi. Kun klikkaat videokamerakuvaketta, punainen palkki poistuu ja muut näkevät videokuvasi. Videokamerakuvakkeen vieressä olevasta nuolesta voit tarvittaessa vaihtaa kameraa ja säätää muita videoasetuksia. Voit myös aktivoida taustakuvan tai taustan sumennuksen. Jos olet kirjautunut Zoomiin Jamkin tunnuksilla, voit lisätä itsellesi profiilikuvan, joka näkyy silloin, kun videokamerasi ei ole päällä.
 5. Speaker view/Gallery view: Voit katsella muiden tapaamisen osallistujien videokuvia joko Speaker view tai Gallery view -näkymässä. Voit vaihtaa näkymää klikkaamalla View-painiketta videonäkymän oikeassa yläkulmassa.