Zoomin käyttö mobiililaitteella

Suosittelemme Zoomin käyttöä tietokoneen sovelluksella. Voit ladata Zoom-sovelluksen Zoomin Download Centeristä (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Mobiililaite on hyvä varatyökalu, jos sinulla on vaikeuksia liittyä Zoom-tapaamiseen tietokoneella. Opettaja voi haluta liittyä Zoom-tapaamiseen tietokoneen lisäksi mobiililaitteella, jotta hän voi tarkastella tapaamista myös osallistujan näkökulmasta. Mobiilisovelluksessa on käytettävissä lähes samat toiminnot, kuin tietokoneelta osallistuttaessa.

1. Lataa Zoom-sovellus mobiililaitteeseesi.

  1. Lataa ZOOM Cloud Meetings mobiililaitteesi sovelluskaupasta.
  2. Voit kirjautua Jamkin tunnuksilla kohdasta Sign in with SSO.
  3. Jos et kirjaudu sovellukseen, voit antaa tapaamiseen liittyessäsi haluamasi nimen.
  4. Jos aiot opettajana liittyä Zoom-tapaamiseesi sekä kannettavalla tietokoneella että mobiililaitteella, kirjaudu vain kannettavan tietokoneesi Zoom-sovellukseen Jamkin tunnuksilla.

2. Liity Zoom-tapaamiseen.

  1. Paina Zoom-tapaamisen linkkiä, jonka olet saanut sähköpostiin tai joka löytyy esimerkiksi opintojakson Moodlesta. Linkin painaminen avaa mobiililaitteesi Zoom-sovelluksen ja pääset liittymään tapaamiseen.
  2. Voit myös poimia Zoom-linkin lopussa olevan numerosarjan, naputella sen sovelluksen koodikenttään ja liittyä tapaamiseen koodin avulla.

3. Aktivoi mikrofoni ja kaiutin, kun tapaaminen avautuu.

  1. Klikkaa Join Audio.
  2. Valitse Wifi or Cellular Data.
Aktivoi mikrofoni ja kaiutin.

4. Tarkista nimesi liityttyäsi tapaamiseen.

Jos et ole kirjautunut Zoom-sovellukseen, nimesi voi mobiililaitteella tapaamiseen liityttäessä olla esimerkiksi numerosarja tai jotain mobiililaitteesi käyttöjärjestelmään tai malliin liittyvää (esim. iPhone Pekka tai Samsung 123).

Voit itse muokata nimeäsi klikkaamalla Participants-painiketta ja sitten nimesi yhteydessä olevaa Rename-painiketta.

Jos et saa päivitettyä nimeäsi itse, pyydä tapaamisen järjestäjää muokkaamaan nimesi muotoon Etunimi Sukunimi.