Kokouskutsun luominen

Zoomissa kokouskutsun voi luoda kahdella tavalla. Joko avaamalla Zoom-ohjelman ja kirjautumalla sisään, ja valitsemalla sieltä schedule.

Zoomin perusnäkymä

 

Kirjoita kutsuun otsikko, valitse päivämäärä, aika ja kesto. Määrittele, tullaanko kokoushuoneeseen videot päällä vai pelkällä äänellä. Merkitse Audio options-kohtaan Telephone and computer audio, että mobiilisovelluksellakin on mahdollista tulla mukaan. Voit määritellä Advanced options- kohdasta esimerkiksi osallistujien mikkien mykistämisen kokoukseen tullessa, mahdollisuuden tulla kokoushuoneeseen ennen istunnon vetäjää, sekä mahdolliset vaihtoehtoiset vetäjät (alternative hosts).

 

Kokouskutsun asetukset

Tarkista, että kalenteri-kohdassa on valittu oikea kalenteri, mihin haluat merkinnän tallentuvan, ja paina schedule. Valitse vastaanottajat, kirjoita halutessasi viesti-kenttään saateteksti, ja lähetä kutsu.

 

Zoom outlook plugin näkymäOutlook-kalenteriin on saatavissa Zoomin download centeristä tai JAMKin koneilta software centeristä myös Zoom Outlook Plugin, jonka asentamalla saa Outlookiin napin, josta saa luotua Zoomin kutsun suoraan Outlookin kautta.

 

Mikäli opetuksessasi tai hankkeissa on toistuvia tapaamisia, voi Zoomin nettisivujen (zoom.jamk.fi) kautta luoda myös kalenteriin toistuvan tapahtuman, jolloin yksi kokous ID on käytössä esimerkiksi kaikissa saman kurssin webinaareissa. Ohjeita toistuvan tapaamisen luomiseen löydät täältä.