Kokoukseen/webinaariin liittyminen

Kokouslinkki

Jos olet saanut kutsun Zoom-kokoukseen tai webinaariin Outlookin kalenterikutsuna tai sähköpostissa, linkki löytyy kalenterista/sähköpostiviestistä. Opettajan jakama linkki voi löytyä myös oppimisympäristöstä (esim Optima, Teams). Pääset kokoukseen klikkaamalla suoraan kutsussa olevaa linkkiä tai kopioimalla sen selaimen osoitekenttään. Tämän jälkeen selain avaa kokouksen Zoom Clientissa TAI tarjoaa Clientin asennusta. Sinun ei tarvitse kirjautua sisään Zoomiin osallistuaksesi kokoukseen.

Jos olet JAMKin opiskelija tai henkilökuntaa, kirjaudu ensin sisään Zoomiin >>Näin otat Zoomin käyttöön

Ensimmäistä kertaa Zoomissa?

  • Jos sinulla ei ole Zoom Meeting Client asennettuna, kokouslinkin painamisen jälkeen selain tarjoaa sen asentamista. Hyväksy tarjottu asennus, sillä osa kokouksen ominaisuuksista ei ole käytettävissä selaimen kautta. Asennus käy nopeasti.
  • Mobiililaitteella osallistuminen on mahdollista, mutta ei suositeltavaa ensisijaisesti. Sovelluksen löydät sovelluskaupasta.

Ohjeita ja video kokoukseen liittymisestä ja clientin asennuksesta löytyy Zoom Support Centeristä (englanniksi)
>>Joining a meeting

Huomioi myös nämä!

Zoomin käyttäminen on helppoa. Kokoushuoneen työkaluja ovat mikrofoni, kamera ja ruudunjako, ja ne löydät kokoushuoneen alapalkista. >> Tutustu työkaluihin.

Kamera ja mikrofoni

Käytä aina kuulokemikrofonia, jotta osallistuminen on miellyttävämpää sinulle ja muille. Pidä mikrofoni mykistettynä kun et käytä puheenvuoroa.

Tarvitset usein myös webbikameraa, sillä verkko-opetuksessa, kokouksissa ja keskustellessa on hyvä nähdä toisen kasvot. Opetustilanteessa noudata opettajan ohjeita videokuvan käytössä

Rauhallinen tila ja hyvä valaistus

Varaa webinaareja ja kokouksia varten rauhallinen tila, jossa on mahdollisimman vähän häiriöitä. Huolehdi myös siitä, että valaistus on kunnossa – vältä mm. taustavaloa.

Varmista keskittymisrauha

Webinaariin osallistuminen omassa rauhassa saattaa herättää halun tehdä muita asioita samanaikaisesti. Oppimisen kannalta tämä ei kuitenkaan ole järkevää. Sulje siis ylimääräiset ohjelmat koneeltasi, siirrä muut asiat mielestäsi ja keskity luentoon tai webinaariin. Osallistu aktiivisesti mahdolliseen keskusteluun tai työskentelyyn, sillä siten saat opiskelutilanteesta enemmän irti.