Ääni- ja videoasetukset

Kokouksen ääni- ja videoasetukset

Zoom kokouksen ääni- ja videoasetukset

Äänten testaus

Testaa äänen kuuluvuus jokaisen istunnon alussa! Katso video kokoukseen liittymisestä ja äänten testauksesta täältä.

Ennen kuin painat join with computer audio-nappia, klikkaa sen alapuolella olevaa test speaker and microphone-nappia.

 

Ohjelma vie sinut ääniasetuksiin, jossa voit testata äänet ja varmistaa, että oikea mikrofoni ja kuuloke on valittuna.

 

 

Zoom ääniasetusvalikkoJos ehdit painaa Join with computer audio ennen äänten testausta, valitse alapalkista mikrofonin kuvan viereisestä nuolivalikosta test speaker and microphone.

 

Äänen käyttö

Kokouksen vetäjä on voinut mykistää sinut kokoukseen saavuttaessa. Mikäli hän antaa sinulle oikeuden käyttää ääntäsi, ruutuusi ilmestyy teksti ”The Host would like you to unmute your microphone”. Tämän jälkeen voit klikata mikrofonin kuvaa alapalkin vasemmassa reunassa, ja puhua. Voit lyhyen puheenvuoron ajaksi avata mikin myös painamalla välilyönti-nappia ja pitämällä sen pohjassa puheenvuorosi ajan.

Samalla tavalla alareunan mikrofonin kuvaa painamalla voit halutessasi klikata mikrofonin auki ja puhua, mikäli Host on antanut äänioikeudet. Kiertämisen ja kaikumisen ehkäisemiseksi pidä mikrofoni päällä ainoastaan silloin kun puhut.

Video:

Voit myös lähettää videokuvaa itsestäsi. Kameran saat päälle ja pois päältä painamalla alapalkin vasemmasta reunasta videokameran kuvasta. Vieressä olevasta nuolesta voit valita video options, jolloin pääset tarvittaessa vaihtamaan kameraa ja säätämään muita videoasetuksia. Istunnon vetäjä voi joissain tilanteissa keskeyttää videosi lähettämisen tai pyytää sinua sulkemaan kameran.

Zoomissa ei voi pysäyttää videokuvaa pause-napilla. Zoomiin voi kuitenkin asettaa oman profiilikuvan, joka tulee näkyviin, kun video on pois päältä.

Jos muilla osallistujilla on videot päällä, heidän videonsa tulee näkyviin oikeaan reunaan. Jokainen osallistuja voi muokata näkymäänsä haluamakseen valitsemalla speaker viewn tai gallery viewn. Oman videokuvan voi myös piilottaa itseltään klikkaamalla oman videokuvansa oikeassa ylänurkassa näkyvää kolmea pistettä hiiren toisella painikkeella. Valikosta aukeaa hide myself-kohta, mutta kuva häviää tällöin näkyvistä vain itseltä. Muut näkevät yhä videokuvasi. Oman videokuvan saa näkyviin viemällä hiiren kenen tahansa osallistujan videokuvan päälle ja valitsemalla show myself.

Istunnon vetäjällä on hyvä olla kamera käytössään, sillä se sujuvoittaa kokouksia ja webinaareja. Videokuvan kautta myös läsnäolo ja vuorovaikutus verkossa on helpompaa ja osallistujille mielekkäämpää.