Pienryhmätyöskentely (breakoutit)

Osallistujat voidaan jakaa istunnon aikana pienryhmätyöskentelyyn. Työskentelyvaiheen jälkeen voidaan taas palata yhteen uusien ideoiden koontia varten. Vain kokouksen isännällä on oikeus luoda ja hallinnoida pienryhmätiloja.

Videon breakoutroomien luomisesta löydät täältä.

Pienryhmätilojen luominen

1. Valitse alalaidasta oikealta breakoutrooms.
2. Valitse, kuinka moneen huoneeseen haluat osallistujat jakaa
3. Valitse, jakaako ohjelma osallistujat huoneisiin automaattisesti, vai haluatko jakaa heidät pienryhmiin manuaalisesti
4. Paina creat rooms
5. Klikkaa Open all rooms-painiketta aloittaaksesi pienryhmätyöskentelyn

Tämän jälkeen voit vielä alareunasta lisätä huoneita painamalla Add a room-painiketta.

Opiskelijoiden jakaminen ryhmiin manuaalisesti:

  1. Valitse alalaidasta oikealta breakoutrooms
  2.  Valitse manuaalinen jako ja huoneiden määrä

3. Klikkaa create rooms.
4. Klikkaa pienryhmähuoneen kohdalta assing-nappia, ja laita ruksi niiden osallistujien kohdalle, jotka haluat tähän huoneeseen

Zoom breakoutrooms

5. Kun olet jakanut osallistujat huoneisiin, klikkaa alalaidasta open all rooms.

Osallistujat näkevät pienryhmätiloihin jaon jälkeen vain oman pienryhmätilansa. Pienryhmissä opiskelijat voivat keskenään keskustella ja jakaa näyttöä ja tiedostoja.

Pienryhmätilat säilyvät kokoustilassa. Mikäli samaa kokoushuonetta käytetään useamman kerran, Zoom muistaa aikaisemmin tehdyt ryhmäjaot. Mikäli haluat jakaa opiskelijat uusiin ryhmiin, klikkaa alalaidasta Recreate-painiketta.

Pienryhmätilojen hallinta

Vieraile pienryhmätiloissa ja osallistu pienryhmän työskentelyyn painamalla pienryhmätilan nimen vieressä olevaa join-painiketta.

Myöhemmin kokoukseen liittyneet voidaan siirtää päähuoneesta haluttuun pienryhmätilaan painamalla heidän nimensä kohdalla assign to-nappia.

Viesti kaikille pienryhmille kerralla kohta päättyvästä pienryhmätyöskentelystä Broadcast message-toiminnon avulla. Opiskelijat voivat myös lähettää sinulle pyynnön tulla pienryhmätilaan avuksi painamalla invite host-nappia, jolloin saat ruudullesi viestin, että opiskelija X on pyytänyt sinua tulemaan pienryhmätilaan Y.

Opiskelijoita voi vaihtaa myös pienryhmätilasta toiseen kesken pienryhmätyöskentelyn. Kaksi opiskelijaa voi vaihtaa päikseen valitsemalla exchange opiskelijoiden nimen kohdalta. Tai heidän nimensä kohdalla ilmestyvästä valikosta voi valita move to-napin, jolloin opiskelijan voi siirtää toiseen pienryhmätilaan.

Pienryhmätyöskentelyn voi lopettaa painamalla End Breakouts. Tällöin osallistujille tulee viesti pienryhmätyöskentelyn loppumisesta ja valikko, josta he voivat valita paluun takaisin päähuoneeseen, tai poistumisen kokouksesta. Osallistujilla on 60 sekuntia aikaa tehdä valinta. Tämän jälkeen ohjelma siirtää osallistujat automaattisesti takaisin päähuoneeseen, mikäli he eivät ole jo klikanneet return to main session-nappia.

Pienryhmätyöskentelyn tulosten tarkastelu

Pienryhmän tuloksia voidaan tarkastella yhteisesti esimerkiksi siten, että yksi pienryhmän jäsenistä jakaa ruutuaan, tai liittää ryhmän tuottaman dokumentin kokouksen chattiin. Istunnon vetäjänä voit päättää, kumpi on tilanteen ja toiminnan kannalta parempi vaihtoehto. Mikäli ryhmät jakavat dokumentin chattiin, muut osallistujat voivat halutessaan tallentaa tiedoston omalle koneelleen.

Istunnon lopettaminen

Jos olet tallentanut istunnon, muista lopettaa tallennus. Editoi tallenne tarvittaessa ja lähetä sen osoite katsojille.
Tyhjennä työkaluikkunat (chat), mikäli et halua tallentaa sitä.
Päätä istunto painamalla alareunan valikosta End meeting for all-nappia.