Kaiken yhteen tuominen

”Minäpä laitan tähän keltaisen taustan, kun tuo pääsiäinenkin on lähellä!”

Älä. Laita. Keep it simple -metodi on oikein hyvä, vaikka haluaisitkin tehdä työtiloja vähän persoonallisemmaksi. Keksi siihen muut keinot kuin taustavärit tai eriväriset tai -kokoiset fontit. Ole johdonmukainen. Tee työtilassa eteneminen selkeäksi visuaalisin keinoin. Älä piinaa lukijaa.

Fonttikokoa muuntelemalla ja boldaamalla saat toki kiinnitettyä huomiota tärkeisiin asioihin, mutta liikaa keinoa toistamalla sen teho kärsii.

Mieti opintojaksollesi toimiva rakenne ja sen mukainen eteneminen. Tai jos opintojaksosi ei etene lineaarisesti, pidä kaaos kurissa jotenkin muuten. Pidä yleisilme siistinä ja johdonmukaisena. Käytä vaikkapa JAMKin mallipohjia (lisätietoa Optima-työtilassa), jotta saat yleisilmeen yhtenäiseksi.

Se kaikista tärkein

Muista opiskelijaa. Minkä kuvan opiskelija saa työtilastasi? Tietääkö opiskelija, minkä opintojakson työtila on kyseessä, kuka sitä opettaa ja mitä hänen pitäisi tehdä työtilassa? Ja vielä lopuksi : pystytkö opintojaksosi avulla välittämään asiantuntemustasi opiskelijaa motivoivalla ja aktivoivalla tavalla?