Ääni ja videot

His Master’s Voice

Ääntä ja kuvaa voit tuoda ja luoda verkko-oppimisympäristöön monin tavoin. Voit esim. hyödyntää Optiman omaa ääninauhuria (Uusi objekti –> Ääni- ja videonauhuri) tai tietokoneesi tarjoamia ohjelmia. JAMKin koneille on asennettu ilmainen Audacity-sovellus, jonka avulla ääntä voi editoidakin. Audacityn käyttäminen on varsin helppoa, mutta .aup-päätteiset projektitiedostot pitää muistaa muuntaa yleismaailmallisempaan tiedostomuotoon.

Esimerkkejä äänitiedostojen käytöstä: 

Käytä Optiman ääninauhuria opiskelijapalautteen antamiseen. Voit antaa palautetta vaikkapa yksittäisille opiskelijoille, kun luot ensin opiskelijakohtaiset kansiot (Uusi objekti –> Luo kansiot työtilan jäsenille). Opiskelijakansioille kannattaa ensin luoda oma kansionsa, jonka nimeää loogisesti esim. ”Opiskelijakansiot”-nimiseksi. Äänipalautetta voi toki antaa myös koko ryhmälle. Äänipalaute on nopsa tapa käydä tehtäviä läpi! Samalla työkalulla voit toki nauhoittaa myös videotakin.

Voit myös liittää harjoitustyökalulla tehtyihin harjoituksiin ääntä (ja kuvaa).  Voit esim. liittää kuvan (esim. Play-napukan) ja edelleen linkittää äänitiedoston kuvaan.

Optiman keskustelupalstan asetuksissa voit sallia medialiitteet. Näin verkkokeskustelun tueksi voi myös liittää ääni- ja videotiedostoja.

Miten muuten voisit hyödyntää äänitiedostoja?