Tuudo ohjeet opiskelijoille

Nyt voit keskittyä opintoihin, sillä Tuudo tekee opiskelustasi helpompaa. Tuudo-mobiilisovellus kokoaa usein tarvitsemasi tiedot Jamkin järjestelmistä (esim. Peppi, kirjasto ja Elmo-intra) ja niiden ulkopuolelta. Tuudo on samaan aikaan lukujärjestys, kurssi-ilmoittautumiskanava, opintopistelaskuri, kampuskartta, lounaslista, kirjastokortti, uutiskanava, polku työelämään ja paljon muuta.

Lataa Tuudo

Halutessasi Tuudon palvelut käyttöösi, voit ladata Tuudon puhelimesi sovelluskaupasta. Tuudon käyttö on opiskelijalle maksutonta ja vapaaehtoista. Voit käyttää Tuudoa Android-, HarmonyOS- sekä iOS-laitteella.

Tuudo ilmoittaa push-notifikaatioiden avulla tärkeistä viesteistä ja muistuttaa sinua aikatauluistasi. Salli ilmoitusten lähettäminen Tuudon asennuksen yhteydessä.

Lataa App StorestaLataa Google Playsta Lataa AppGallerysta

Lukujärjestyksesi Tuudossa

Tuudo näyttää lukujärjestyksesi ilmoittautumistesi perusteella, jos toteutukselle on tehty lukujärjestys. Voit myös valita tulevat ja meneillään olevat opintojaksot tai pienryhmät, joiden aikataulut haluat lukujärjestykselläsi näkyviin tai piilottaa.

Varaa tiloja henkilökohtaiseen opiskelukäyttöön

Voit varata tiloja Tuudossa samoilla oikeuksilla kuin Peppi-opiskelutietojärjestelmässäkin.

Yhdistä kalenterisi

Jos haluat viedä lukujärjestyksesi esimerkiksi puhelimesi kalenteriin tai muuhun ulkoiseen kalenteriin, voit yhdistää Tuudo-kalenterin käyttämääsi kalenteriin.

Ota kirjastokortti käyttöösi Tuudossa

Mobiilikortilla voit kulkea Jamkin kirjastoihin omatoimiajalla ja lainata automaatilla. Tuudossa voit uusia lainojasi, seurata varauksiasi sekä peruuttaa varauksen. Näet myös mahdolliset maksusi sekä kampuskirjastojen aukioloajat. Tuudo muistuttaa lainojesi eräpäivän lähestymisestä sekä ilmoittaa, kun varauksesi on noudettavissa. Lue ohjeet kirjastokortin käyttöönottoon kirjaston sivuilta.

Ole turvassa – vastaanota kriisiviestit

Tuudo on osa Jamkin kriisiviestintäjärjestelmää. Turvallisuutta uhkaavissa tilanteissa ja häiriötilanteissa kriisiviestit opiskelijoille tulevat Tuudo-sovelluksen kautta puhelimeen push-notifikaatioina.

Usein kysytyt kysymykset

Miten käytän Tuudoa?

Lataa Tuudo sovelluskaupasta. Voit käyttää Tuudoa Android-, HarmonyOS- sekä iOS-laitteella. Avaa sovellus ja valitse oppilaitoksesi listasta. Kirjaudu sisään Jamkin tunnuksilla, joilla kirjaudut muihinkin oppilaitoksen palveluihin. Jatkossa kirjautumista ei tarvita. Varmista, että käytössäsi on aina sovelluksen uusin versio.

Mitä Tuudossa on?

Jamkin Tuudosta löydät

  • lukujärjestyksesi
  • opintosuoritustietosi
  • Jamkin uutiset
  • kirjastokortin
  • kampuskartat
  • Jamkin tilojen varaamisen henkilökohtaiseen opiskelukäyttöön
  • ilmoittautumisen opintojaksoille
  • kampusravintoloiden lounaslistat
  • harjoittelupaikat
  • muita hyödyllisiä palveluita, mm. julkisen liikenteen aikataulut

Miten näen lukujärjestykseni?

Kun olet kirjautunut sisään, lukujärjestyksesi muodostuu Tuudon etusivulle sekä kalenterinäkymään automaattisesti. Lukujärjestyksesi koostuu niistä kursseista, joille olet ilmoittautunut tai joita olet seurannut Tuudossa.

Ovatko tietoni turvassa?

Voit tarkastella omia tietojasi Tuudolla, kun kirjaudut sovellukseen oppilaitoksesi opiskelijatunnuksella. Tuudo ei tallenna opintotietojasi, vaan ainoastaan välittää ne sinulle. Tuudo on turvallinen sovellus käyttää; yksityisyytesi on Tuudolle erittäin tärkeä asia.

Saavutettavuusseloste

Tuudon saavutettavuusseloste

Mobiilisovelluksessa seloste löytyy Tuudon asetusten ”Tietoja” -osiosta. Samasta paikasta löydät palvelun käyttöehdot ja henkilötietojen käsittelystä kertovan dokumentin.