Lukujärjestysvaraus

Lukujärjestysvaraukset on aina tehtvää alla mainitulla tavalla, sillä muutoin ne eivät näy oppilasryhmien lukujärjestyksissä eivätkä opettajien kalentereissa tilavarausjärjestelmässä, eivätkä jaksotustaulukon (e-opinto-opas) ilmoittautumistietojen perusteella generoimissa opiskelijoiden henkilökohtaisissa työjärjestyksissä.

1. Aloita lukujärjestyksen teko kuin minkä tahansa muun varauksen teko. Kun rupeat varaamaan aikaan, valitse varausikkunan yläosasta Käyttötyyppi-ruudusta vihreä Työjärjestys-värikoodi. Kun olet valinnut sen, ohjelma avaa erilaisen varausikkunan:

työjärjestysvaraus 2

2. Valitse koulutuksesta vastaava Vastuuyksikkö alasvetovalikosta.

3.Valitse Ryhmä-ruutuun alasvetovalikosta se oppilasryhmä, jolle lukujärjestysvaraus on tarkoitettu. Ellei ryhmää löydy valikosta, pyydä ylläpitoa lisäämään ryhmä valikkoon.
Ellei tuntia kohdisteta millekään asio-oppilashallintojärjestelmän mukaiselle aloitusryhmälle, jätetään ryhmäkohta tyhjäksi (esim.vapaavalintaiset opinnot).

4. Valitse Aikaväli-alasvetovalikoista varauksen alkamis- ja loppumiskellonaika. Mikäli olet varma, että varaus toteutuu, valitse Vahvistustilaksi Vahvistettu

5. Kirjoita Opintojakso-kohdan ensimmäiseen ruutuun Kurssin kooditunnus tai osa siitä ja napsauta Hae-painiketta. Mikäli kurssi jo löytyy järjestelmästä, ohjelma etsii sen automaattisesti. Ellei sitä löydy, kirjoita koodi kokonaisuudessaan ensimmäiseen ruutuun ja kurssin nimi toiseen ruutuun.

Opintojakso-kohdan ensimmäiseen (lyhyempään ruutuun) kirjoitetaan opintojaksokoodi, ja sen perään pisteellä erotettu periodikoodi täsmälleen samalla lailla kuin se on Asiossa. Tällä tavalla opiskelija näkee, missä tilassa kurssi pidetään, mihin aikaan ja kuka on opettaja. Opiskelija voi siis jo ilmoittautumisvaiheessa karsia pois ne kurssit, jotka menevät mahdollisesti päällekkäin muiden hänen valitsemiensa kurssien kanssa.

6. Valitse Opettaja-kohdan alasvetovalikosta kurssille opettaja. Voit kirjoittaa vain osan opettajan nimestä ja napsauttaa Hae-painiketta, jolloin ohjelma etsii, löytyykö haluttu opettaja listasta. Jos kurssille ei ole vielä tiedossa opettajaa, kohdan voi tällöin jättää tyhjäksi.

Huomioithan, että ohjelma näyttää listassa vain vapaat opettajat. Ylläpitäjän oikeuksilla voi tehdä sellaisia varauksia, joissa varataan sama opettaja päällekkäin useammalle kurssille. Mikäli haluamaasi opettajaa ei löydy listasta, jätä palvelupyyntö Helpdeskiin.

7. Valitse Luokkatila alasvetovalikosta. Mikäli luokkatilaa ei löydy, jätä asiasta palvelupyyntö Helpdeskiin, sillä sitä ei voi kirjoittaa suoraan ruutuun.

8. Päivämäärät, toistuvaisvaraukset, varauksen tallentaminen ja muut tehdään samalla tavoin kuin normaalissa varauksen teossa