Varauksen tekeminen

Varaus tehdään yleensä näin. Varausten teossa on jonkin verran eroja, jos teet lukujärjestys-, toistuvais- tai moniosaisia varauksia

1. Etsi ensiksi haluamasi tila joko etusivun hakulaatikolla tai valitsemalla Tilakalenterit-linkki pääikkunan vasemman puolen navigaatio-osasta. Klikkaa haluamaasi tilaa, jolloin sivun sisältöosaan avautuu tilan kalenteri.

2. Voit tehdä varauksen maalaamalla haluamasi aikavälin pitämällä hiirtä pohjassa tai klikkaamalla haluamasi päivän kohdalta lisää tapahtuma:

 

uusi tapahtuma

Varausikkuna avautuu:

Varausikkuna

4. Valitse varauksen käyttötyyppi

5. Jos aloitit varauksen teon maalaamalla ajan hiirellä kalenterista, ohjelma täyttää automaattisesti Aikaväli-kohdan kellonajat, muutoin oletusaikana on klo 6–6.30, joten muista tällöin vaihtaa oikeat kellonajat.

6. Laita myös arvio henkilömäärästä kohtaan Hlölkm.

7. Napsauta Valitse alkupvm -painiketta ja valitse varauksen päivämäärä. Valitse myös varauksen loppupäivämäärä Valitse loppupvm -painikkeesta. Jos haluat tehdä varauksen yhdelle päivälle, valitse alku- ja loppupäivämääräksi sama. Jos haluat tehdä toistuvan varauksen, valitse loppupäivämääräksi haluamasi ajanjakson pituus.

8. Kirjoita tilaisuuden nimi Tilaisuus -ruutuun.

9. Kirjoita mahdolliset muut tarvittavat tiedot Lisätietoja -ruutuun. HUOM! Lisätiedot eivät näy tilan kalenterissa.

10. Valitse vahvistustilaksi Vahvistettu tai Vahvistamaton

11. Mikäli napsautat Tallenna-painiketta, ja varauksesi törmää toisiin varauksiin, ohjelma ilmoittaa päällekkäisyyksistä eikä tee varausta. Tällöin paina Paluu varaukseen -painiketta ja vaihda varauksen aikaa tai paikkaa.

Kun kaikki varaustiedot ovat kunnossa, eikä ohjelma ilmoita enää päällekkäisyyksistä, napsauttamalla Tallenna varausikkuna sulkeutuu ja varaus tulee näkyviintilakalenterinäkymässä valitulla värikoodilla. Mikäli Vahvistustilaksi on valittu Vahvistamaton, varaus tulee näkyviin valkoisella värikoodilla.

Ohjelma ei anna muiden kuin ylläpitokäyttäjien tehdä varausta toisen varauksen päälle. Mikäli käyttäjällä on ylläpito-oikeudet, ohjelma kysyy, Hyväksytäänkö varaus päällekkäisyyksistä huolimatta?, johon vastataan Kyllä.