Taustoja

darpa-logoDarpa perustettiin Yhdysvalloissa vuonna 1958 kehittämään teknologisia sovelluksia kansallisen turvallisuuden parantamiseksi. Toimintamalli on edelleen sama, eli Darpaan palkataan määräaikaisesti ohjelmapäälliköiksi huipputyyppejä, jotka kokoavat tiimit ja nämä tiimit ratkaisevat rajattuja ongelmia innovatiivisesti. Meidän Serpa-ryhmätoiminnassa viitekehys on koulutukseen ja työelämään liittyvien ongelmien ratkaisu.

www.darpa.milserpa_sk

Serpat asuvat Nepalin vuoristoalueilla ja heidät tunnetaan erittäin sitkeänä vuoristokansana. Länsimaiset vuorikiipeilijät ovat palkanneet heitä oppaikseen ja kantajikseen. Sitkeyttä tarvitaan myös Suomessa, jotta voi saavuttaa omat unelmansa. Välillä voi olla tarvetta saada vinkkejä ja tukea kokeneemmilta kulkijoilta.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sherpa_people

Näistä kahdesta edellä mainitusta yhdistelimme verkostossamme Serpa-hankkeen. Kuinka lisätä nuorten osallisuutta ja mahdollistaa nuoria itseään kiinnostava toiminta? Nuorisotakuu haki vielä tammikuussa 2014 uomiaan, eikä ollut vakuuttanut meitä nuorten parissa toimivia. Päätimme hankkeistaa ideamme ja linkittää ideaan kokeilukulttuurin. Rahoitus löytyi Euroopan sosiaalirahastosta.

ELSA-tapaamisen antia, canvas
ELSA-tapaamisen antia tammikuulta 2014, canvas