Opintojen valinta, Ajoitus ja Jäsentelyt

Opintojen valinta

Opintojen valinta -näkymässä tapahtuu HOPSin suunnittelu. Voit etsiä ja lisätä opintojaksoja tai -opintokokonaisuuksia Opintohaussa, lisätä niitä HOPSiin tai voit ehdottaa HOPSissa valmiina olevien vaihtoehtoisten opintojaksojen poistoa tai poistaa vapaavalintaisia opintojaksoja.

Kun klikkaat modulin rivillä olevaa suurennuslasi-symbolia, pääset siirtymään Opintohakuun ja etsimään sekä lisäämään opintojaksoja juuri tämän kyseisen modulin alle. Mikäli valitset aivan ylimpänä olevan suurennuslasi-ikonin, valitsemasti opintojaksot sijoittuvat HOPSisi viimeisen modulin alle. Huomaa, että opintohaku tulee tehdä opintojakson nimellä.

Opintojen valintanäkymä Peppissä

Opintojakson valinta tai poisto HOPS-näkymässä

Opintojakson jälkeen samalla rivillä löytyy 2-3 erilaista symbolia erivärisillä taustoilla opintojakson valinnaisuuden mukaan. Opintosuunnitelmasi pakollisille opintojaksoille et voi tehdä mitään, vaihtoehtoisia voit valita ja ehdottaa poistettavaksi (poistamisen tekee tutoropettajasi), vapaavalintaiset voit valita tai poistaa kokonaan.

Näkymä Peppissä

Opintojaksojen vertailu

Voit vertailla vaihtoehtoisia ja vapaavalintaisia opintojaksoja siirtämällä haluamasi opintojaksot vertailuun ja käynnistämällä vertailun.

Opintojen valinta vertailuun

Opintojen ajoitus

Ajoitus-välilehdellä suunnittelet HOPSiisi sisältyvien opintojaksojen suoritusajankohtia.

Jäsentelyt

Jäsentelyt-välilehdellä tarkastelet opintojaksoilla kertyvää osaamista.

Osaamisen jäsentelynäkymän ohje