Ilmoittautumiset opintojaksojen toteutuksille

HOPSin Ilmoittautumiset-välilehdellä pääset ilmoittautumaan opintojaksojen toteutuksille ilmoittautumisajan ollessa käynnissä. Näkymässä näet kaikki aikaisemmat ilmoittautumisesi sekä niiden opintojaksojen toteutukset, joille voit ilmoittautua ja joilla on yhteys HOPSiisi eli opintojakso löytyy HOPSistasi.


Pääset katsomaan ja suunnittelemaan lukujärjestyksiä Lukkarikoneesta. Voit hakea toteutusten aikatauluja toteutuksen koodilla tai ryhmän nimellä sekä lisätä toteutuksia ilmoittautumisesi tai ryhmän perusteella. Tutustu lukkarikoneen ohjeisiin täällä.

Kun toteutuksille ilmoittautuminen on alkanut, voit etsiä toteutuksia myös koulutushausta, jonne on myös listattu toteutuksen kontaktit, jos ne on tehty. Lisätietoa koulutushausta on täällä.


Näkymä Peppissä

Voit myös etsiä muiden kuin HOPSistasi löytyvien opintojaksojen toteutuksia klikkaamalla Hae opintoja -painiketta. Avautuvaan hakukenttään sinun tulee kirjoittaa opintojakson koodi tai nimi tai osa nimestä. Mikäli koodi tai nimi ei ole tiedossasi, etsi opintojakso esim. HOPSin Opintojen valinta -palvelussa klikkaamalla mitä tahansa suurennuslasi-ikonia (Lisää opintoja), avaa opintojakson tiedot ja kopioi esim. opintojakson koodi leikepöydälle. Tämän jälkeen siirry takaisin HOPSin Ilmoittautumiset-välilehdelle, klikkaa Hae opintoja ja liitä opintojakson koodi hakukenttään sekä klikkaa Hae. Alle listautuvat kyseisen opintojakson ne toteutukset, joissa ilmoittautuminen on käynnissä. Opintojakso-rivillä olevasta Ilmoittaudu-painikkeesta voit suoraan ilmoittautua ao. toteutukselle. Voit myös etsiä opintojaksojen toteutuksia OPS-liitännäisestä.

Ilmoittautumisajan puitteissa sinulla on mahdollisuus peruuttaa ilmoittautumisesi niin kauan kunnes opintojakson toteutuksesta vastaava opettaja on joko hyväksynyt ilmoittautumisesi tai hylännyt sen. Mikäli hyväksymisen jälkeen haluat peruttaa osallistumisesi, sinun tulee olla yhteydessä opintojakson toteutuksesta vastaavaan opettajaan.

Ilmoittautumisten hyväksyminen tapahtuu seuraavassa järjestyksessä:

  • opiskelijat, joiden ryhmälle kyseinen opintojakso on suunnattu
  • opiskelijat, joille opintojakso on pakollinen
  • opiskelijat, joiden tutkinto-ohjelma järjestää kyseisen opintojakson toteutuksen
  • opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä mahdollisesti auki jääville paikoille.

Kaikille yhteisten ja vapaasti valittavien opintojaksojen toteutuksille opiskelijoita hyväksytään pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä.