Tilavaraukset

Pepin tilavarauskalenterista näet opintojaksototeutusten ja ryhmien lukujärjestykset, mikäli niille on tehty varauksia. Lisäksi näet tilojen sekä opettajien kalenterin opetustapahtumat. Näet tilavarauksesta myös oman lukujärjestyksesi ilmoittautumisesi perusteella, kun klikkaat Omat toteutukset -painiketta. Näet lukujärjestyksen, vaikkei ilmoittautumistasi ole vielä hyväksytty toteutukselle.

Huom! Jos toteutuksellasi on pienryhmiä, ainoastaan Tuudo näyttää pelkästään oman pienryhmäsi varaukset. Jos Tuudo näyttää kaikkien pienryhmien varaukset, voit piilottaa väärät varaukset. Pepin kalenteri ja lukkarikone näyttää kaikkien pienryhmien varaukset, vaikka olisit ilmoittautunut vain tiettyyn pienryhmään. Näet pienryhmäsi, kun menet HOPSin Ilmoittautumiset-välilehdelle ja katsot alalaidan Ilmoittautumiset-valikkoa.

Ilmoittautumiset valikosta näkee pienryhmän

Voit piilottaa väärien pienryhmien varaukset lukkarikoneen ja Tuudon kalentereista. Etsi haluamasi varaukset, klikkaa varausta ja klikkaa Piilota tapahtuma -painiketta. Pepin kalenterista et voi poistaa etkä piilottaa väärien pienryhmien varauksia. Jos olet synkronoinut Pepin varaukset Outlookiin, voit poistaa väärien pienryhmien varaukset sieltä käsin.

Oletuksena kalenteri näyttää omaa kalenteriasi, johon saat näkyviin ne opintojaksot, joille olet ilmoittautunut, sekä ne tapaamisajat, jotka olet hyväksynyt.

Kun klikkaat sivun yläosasta Kalenteri ja sieltä Asetukset, voit määritellä, haluatko järjestelmään syötettyjen toteutus- ja ryhmävarausten siirtyvän suoraan Outlook-kalenteriisi. Voit määritellä, siirtyvätkö ne toteutukset, joille olet ilmoittautunut, ryhmäsi kaikki opetusvaraukset vai ryhmäsi kaikki varaukset. Voit valit useamman valinnan yhtäaikaa. Jos olet ruksinnut ylimmän varauksen, siirtyvät omatekemäsi varaukset myös.

Huom! Outlookista poistettua varausta ei saa takaisin näkymään Outlookissa ellei kyseisen varauksen tekijä poista varausta Pepistä ja tee sitä sen jälkeen kokonaan uudestaan.

Kuva miltä kalenterinäkymä näyttää opiskelijalle

Kalenterissa näkyy oletuksena kuluva ajanjakso. Voit siirtyä viikoissa eteen- tai taaksepäin nuolinäppäimillä tai valita haluamasi päivän Siirry päivään -painikkeesta.

Oikeassa laidassa olevista painikkeista voit määritellä, katsotko viikko-, päivä- vai kuukausinäkymää sekä määritellä kalenterin asetuksia, muun muassa

  • Kalenterin ajan tarkkuuden
  • Näytetäänkö viikonloput vai ainoastaan arkipäivät
  • Millä kellonväliajoilla kalenteri näkyy
  • Varauksessa näkyviä tietoja (tila, ryhmä, aihe)
Kuva kalenterin asetusten vaihtoehdoista

Resurssien selailu

Tutustu tilakoodin lukemisen ohjeisiin

Valitse kohtaan Tilat, haluamasi tila kirjoittamalla tilan nimi Valitse tila -laatikkoon. Voit hakea usean tilan kalentereita kerralla. Kun hiiren vie tilan nimen päälle, saat näkyviin tilan kuvan, henkilömäärän ja muut tilatiedot. Kiinni oleva lukko kertoo, ettei sinulla ole oikeuksia varata tilaa:

Kuva tilan tiedoista ja siitä, ettei se ole varattavissa

Samalla tavalla voit myös hakea opettajien, toteutuksien ja ryhmien kalentereita kirjoittamalla nimiä niille varattuihin laatikkoihin.

Toteutukset-kohdassa Omat toteutukset -painike näyttää ne opintojaksot, joille olet ilmoittautunut.

Etsi sopiva tila

Tällä toiminnolla voit joko etsiä tiloja eri kriteereillä tai selata tiloja toimipistekohtaisesti. Klikkaa Tilat-sarakkeen vieressä olevaa suurennuslasia ja valitse Etsi sopiva tila.

  • Valitse hakuehdot (tyypillisesti tilatyyppi ja toimipiste)
  • Klikkaa Hae
  • Tämän jälkeen näet valitsemasi tilat listattuna
Etsi sopiva tila -lomake, jolla voi etsiä tiloja toimipisteen, tilatyypin ja koon perusteella