Kalenteri

Pakissa on kolmenlaisia kalenteritoimintoja opiskelijalle: tilavaraukset, lukkarikone sekä tapaamisajat. Lisäksi näet lukujärjestyksesi myös Tuudo-sovelluksesta, jos toteutukselle on tehty lukujärjestys.

Huomioithan, että näet toteutuksen lukujärjestyksen, vaikka ilmoittautumistasi ei ole hyväksytty. Näet lukujärjestyksen myös, vaikka ilmoittautumisesi on hylätty. Ainoastaan silloin toteutuksen lukujärjestys poistuu kalenteristasi, jos opettaja poistaa ilmoittautumisesi kokonaan toteutukselta.


Huom! Jos toteutuksellasi on pienryhmiä, ainoastaan Tuudo näyttää pelkästään oman pienryhmäsi varaukset. Jos Tuudo näyttää kaikkien pienryhmien varaukset, voit piilottaa väärät varaukset. Pepin kalenteri ja lukkarikone näyttää kaikkien pienryhmien varaukset, vaikka olisit ilmoittautunut vain tiettyyn pienryhmään. Näet pienryhmäsi, kun menet HOPSin Ilmoittautumiset-välilehdelle ja katsot alalaidan Ilmoittautumiset-valikkoa.

Ilmoittautumiset valikosta näkee pienryhmän

Voit piilottaa väärien pienryhmien varaukset lukkarikoneen ja Tuudon kalentereista. Etsi haluamasi varaukset, klikkaa varausta ja klikkaa Piilota tapahtuma -painiketta. Pepin kalenterista et voi poistaa etkä piilottaa väärien pienryhmien varauksia. Jos olet synkronoinut Pepin varaukset Outlookiin, voit poistaa väärien pienryhmien varaukset sieltä käsin.


Jos haluat suunnitella lukujärjestyksiäsi, voit tehdä sitä useammalla tavalla. Voit etsiä eri toteutusten aikatauluja lukkarikoneessa ja katsoa, sopivatko ne esimerkiksi yhteen ryhmäsi oletuslukujärjestyksen kanssa. Lukkarikone näyttää toteutuksen lukujärjestyksen, jos toteutukselle on tehty varauksia. Kun toteutuksille ilmoittautuminen on alkanut, voit etsiä toteutuksia koulutushausta, jonne on myös listattu toteutuksen kontaktit, jos ne on tehty. Lisätietoa koulutushausta on täällä.

Pepin tilavarauskalenterista näet opintojaksototeutusten ja ryhmien lukujärjestykset, mikäli niille on tehty varauksia. Lisäksi näet tilojen sekä opettajien kalenterin opetustapahtumat.

Saat lukujärjestyksesi näkymään kalenterissasi, kun klikkaat Toteutukset-kentän oikeassa yläkulmassa olevaa Omat toteutukset -painiketta. Kalenterissa näkyy niiden toteutusten lukujärjestys, joille olet ilmoittautunut ja joille on tehty lukujärjestys.

Omien toteutusten lukujärjestys näkyy klikkaamalla Omat toteutukset -painiketta

Jos toteutus on verkkototeutus, sille ei välttämättä ole tehty lukujärjestystä. Jos verkkototeutukseen kuuluu aikataulutettuja webinaareja, ne on yleensä lukujärjestyksissä. Jos näin ei ole, ota yhteyttä toteutuksen opettajaan, jotta webinaarit saadaan lisättyä lukujärjestykseen.

Opiskelijat voivat selata tilakalentereita, mutta eivät voi tehdä varauksia. Varauksia voivat tehdä seuraavat opiskelijaryhmät:

  • Musiikin opiskelijat voivat varata harjoittelutiloja. Tarkemmat tiedot varattavista tiloista on täällä.
  • Logistiikan opiskelijat voivat varata logistiikkalaboratoriota opintoihin liittyviä harjoituksia varten.
  • Tiimiakatemian opiskelijat voivat varata Tiimiakatemian tiloja.

Tilavaraukset

Opettajien kalenterit eivät ole ajantasalla, koska Peppi-kalenterissa on vain opetustapahtumat, eikä esimerkiksi palaveriaikoja. Käytä mieluummin Outlook-kalenterin toimintoja, kun haluat selvittää opettajan varatut ja varaamattomat ajat.

Kun klikkaat sivun yläosasta Kalenteri ja sieltä Asetukset, voit määritellä, haluatko järjestelmään syötettyjen toteutus- ja ryhmävarausten siirtyvän suoraan Outlook-kalenteriisi. Voit määritellä, siirtyvätkö ne toteutukset, joille olet ilmoittautunut, ryhmäsi kaikki opetusvaraukset vai ryhmäsi kaikki varaukset. Voit valit useamman valinnan yhtäaikaa. Jos olet ruksinnut ylimmän varauksen, siirtyvät omatekemäsi varaukset myös.

Huom! Outlookista poistettua varausta ei saa takaisin näkymään Outlookissa ellei kyseisen varauksen tekijä poista varausta Pepistä ja tee sitä sen jälkeen kokonaan uudestaan.

Outlooksynkronoinnin vaihtoehdot

Lukkarikone

Lukkarikoneesta näet omien ilmoittautumisten perusteella muodostetun lukujärjestyksen (automaattinen lukujärjestys) tai voit tehdä erillisiä hakuja ja muodostaa oman lukujärjestyksen.

Jos käytät Tuudo-sovellusta, näet ilmoittautumisesi perusteella olevan lukujärjestyksen myös sovelluksessa.

Tutustu lukkarikoneen ohjeisiin