Kalenteri

Pakissa on kahdenlaisia kalenteritoimintoja opiskelijalle: tilavaraukset ja lukkarikone. Lisäksi näet lukujärjestyksesi myös Tuudo-sovelluksesta, jos toteutukselle on tehty lukujärjestys.

Jos haluat suunnitella lukujärjestyksiäsi, voit tehdä sitä useammalla tavalla. Voit etsiä eri toteutusten aikatauluja lukkarikoneessa ja katsoa, sopivatko ne esimerkiksi yhteen ryhmäsi oletuslukujärjestyksen kanssa. Lukkarikone näyttää toteutuksen lukujärjestyksen, jos toteutukselle on tehty varauksia. Kun toteutuksille ilmoittautuminen on alkanut, voit etsiä toteutuksia koulutushausta, jonne on myös listattu toteutuksen kontaktit, jos ne on tehty. Lisätietoa koulutushausta on täällä.

Pepin tilavarauskalenterista näet opintojaksototeutusten ja ryhmien lukujärjestykset, mikäli niille on tehty varauksia. Lisäksi näet tilojen sekä opettajien kalenterin opetustapahtumat. Näet tilavarauksesta myös oman lukujärjestyksesi ilmoittautumisesi perusteella, kun klikkaat Omat toteutukset -painiketta. Näet lukujärjestyksen, vaikkei ilmoittautumistasi ole vielä hyväksytty toteutukselle. Lisäksi kalenteri näyttää ne tapaamisajat, joihin olet ilmoittautunut.


Jos toteutus on verkkototeutus, sille ei välttämättä ole tehty lukujärjestystä. Jos verkkototeutukseen kuuluu aikataulutettuja webinaareja, ne on yleensä lukujärjestyksissä. Jos näin ei ole, ota yhteyttä toteutuksen opettajaan, jotta webinaarit saadaan lisättyä lukujärjestykseen.

Opiskelijat voivat selata tilakalentereita, mutta eivät voi tehdä varauksia. Varauksia voivat tehdä seuraavat opiskelijaryhmät:

  • Musiikin opiskelijat voivat varata harjoittelutiloja. Tarkemmat tiedot varattavista tiloista on täällä.
  • Logistiikan opiskelijat voivat varata logistiikkalaboratoriota opintoihin liittyviä harjoituksia varten.
  • Tiimiakatemian opiskelijat voivat varata Tiimiakatemian tiloja.

Tilavaraukset

Opettajien kalenterit eivät ole ajantasalla, koska Peppi-kalenterissa on vain opetustapahtumat, eikä esimerkiksi palaveriaikoja. Käytä mieluummin Outlook-kalenterin toimintoja, kun haluat selvittää opettajan varatut ja varaamattomat ajat.

Kun klikkaat sivun yläosasta Kalenteri ja sieltä Asetukset, voit määritellä, haluatko järjestelmään syötettyjen toteutus- ja ryhmävarausten siirtyvän suoraan Outlook-kalenteriisi. Voit määritellä, siirtyvätkö ne toteutukset, joille olet ilmoittautunut, ryhmäsi kaikki opetusvaraukset vai ryhmäsi kaikki varaukset. Voit valit useamman valinnan yhtäaikaa. Jos olet ruksinnut ylimmän varauksen, siirtyvät omatekemäsi varaukset myös.

Huom! Outlookista poistettua varausta ei saa takaisin näkymään Outlookissa ellei kyseisen varauksen tekijä poista varausta Pepistä ja tee sitä sen jälkeen kokonaan uudestaan.

Outlooksynkronoinnin vaihtoehdot

Lukkarikone

Lukkarikoneesta näet omien ilmoittautumisten perusteella muodostetun lukujärjestyksen (automaattinen lukujärjestys) tai voit tehdä erillisiä hakuja ja muodostaa oman lukujärjestyksen.

Jos käytät Tuudo-sovellusta, näet ilmoittautumisesi perusteella olevan lukujärjestyksen myös sovelluksessa.

Tutustu lukkarikoneen ohjeisiin