Tilat ja palvelut

Panopton Remote Recorder -ohjelmisto mahdollistaa tiloissa tapahtuvan etätallennuksen ja striimauksen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että luentojen ja tapahtumien tallennuksia voitaisin ajastaa ja hallita etäkäyttöliittymästä käsin joko mobiilisovelluksella tai selaimella. Tätä ominaisuutta tullaan pilotoimaan kevään 2020 aikana osana kuvauspalveluiden palveluprosessin uudistusta. Remote Recorder huolehtii esittävässä tietokoneessa taustalla videon, äänen ja kuvaruudun kaappauksesta esityksen aikana. Se näkyy tietokoneen alareunassa pienenä panopto-kuvakkeena, ja tallennuksen ollessa käynnissä kuvakkeessa on keskellä punainen piste sen merkkinä. Remote recorderin käyttö edellyttää, että esittävään tietokoneeseen on liitettynä videokamera ja mikrofonit tai salin äänentoistolaitteet.

Vaihtoehtoisesti tallennukseen voidaan käyttää software centeristä asennettavaa Panopto Recorderia. Silloin Recorder käynnistetään esittävään tietokoneeseen, tarkistetaan ääni- ja kuvalähteet sekä muut asetukset ja käynnistetään tallennus. Tämän käyttöön kannustetaan käyttäjiä ja tätä on kunkin helppo oppia käyttämään ihan itsenäisesti.

Tällä hetkellä valmiudet tallennukseen ja suoriin lähetykseen on vain kameroilla ja mikrofoneilla varustetuissa ns. hybridiluokissa. Zoom-reppujen varustukset toimivat myös Panopton Recorderien kanssa, joten niiden avulla tallennusta voi tehdä missä tahansa tilassa.

Digikeskuksen webinaariotilat soveltuvat erinomaisesti Panopto Recorderin harjoitteluun ja käyttöön. Myös kunkin oman läppärin perusvarustuksella on helppo tehdä tallenteita.

Digikeskuksen videokuvauspalvelu tekee tilauksesta edelleen kuvauskeikkoja. Tilauslomaketta uudistetaan syksyyn mennessä. Jakelualustan vaihtuminen moniviestimestä Panoptoon muuttaa tekotapoja ja palveluprosesseja toisenlaiseksi, joten hetkonen saattaa vierähtää ennen kuin uudet tavat on omaksuttu. Olkaa siis kärsivällisiä…