Kuinka

Panopton käyttö alkaa…

  1. …hyväksymällä ensin käyttöehdot.
  2. Sen jälkeen palveluun pääsee käyttäjäksi kirjautumalla palveluun jamkin tunnuksella osoitteessa https://panopto.jamk.fi, jolloin henkilökunnalle muodostuu automaattisesti ns. Creator oikeudet omaan henkilökohtaiseen julkaisukansioon. Opiskelijat saavat oletuksena Viewer-tason oikeudet, tarpeen mukaan myös creator-tason oikeudet opintoihin liittyvissä tilanteissa
  3. Panopto Recorderohjelmiston voivat windows-käyttäjät ladata omalle tietokoneellensa Software Centeristä. Recorderilla voi tallentaa mm. videoita (esim. kuvaruutunauhoitukset) ja toteuttaa suoria lähetyksiä (webcast).
  4. Mobiilisovellukset (Panopto) voi kukin ladata älylaitteensa (Android, Apple) ohjelmistokaupasta ilmaiseksi. Mobiilisovelluksilla voi katsella ja tallentaa videoita.
  5. Selainkäyttöliittymässä voit mm. tehdä yksinkertaista editointia tallentamillesi videoille tai ladata palveluun muulla tavalla tuotettuja videoita tai äänileikkeitä. Editointinäkymässä käyttäjä voi lisätä videoon myös sisällyluettelon, kommentteja, tehtäviä, powerpointteja, verkkosivuja tai youtube-upotuksia.
  6. lopuksi käyttäjän kannattaa liittyä myös teamsin Panopto-ryhmään. Siellä tiedotetaan ajankohtaisia asioita ja mm. tulevista panopton järjestämistä koulutuksista

Panopton omat ohjedokumentaatio löytyy täältä ja videotutoriaalit täältä.