Mikä

Funet Video (Panopto) on Funet-jäsenorganisaatioiden videokäyttäjien, erityisesti opettajien ja opiskelijoiden työn tukemiseen ja tehostamiseen tarkoitettu helppokäyttöinen ja monipuolinen videotallennepalvelu. Funet Videolla hoituvat niin luentojen ja kuvaruutukaappausten tallentaminen, hakeminen, jakaminen kuin peruseditointikin. Funet Videon vahvuutena on helppokäyttöinen opetustilaisuuksien verkkolähetys, joten palvelu tukee erinomaisesti tämän päivän verkko-opetuksen tarpeita. Funet Videon sisältämät luentomateriaalit ja opetusvideot voidaan suoraan integroida korkeakoulujen omiin oppimisympäristöihin (esim. Moodle). Funet Video (Panopto) on videotallennepalvelu, joka on saatavilla Funet-jäsenorganisaatioille.

Palveluntarjoajana toimii yhteispohjoismainen Nordu.net. Palvelu tuotetaan ns. on-premise -palveluna, jolloin palvelu sijaitsee fyysisesti ja hallinnollisesti ”omissa käsissä” pohjoismaissa. Ohjelmistotarjoajana toimii Panopto ltd.

Jamkillä käytämme palvelusta nimitystä Panopto, palvelu löytyy osoitteesta panopto.jamk.fi, ja siihen kirjaudutaan jamkin käyttäjätunnuksella.

Palvelu korvaa kokonaan vuoden 2020 aikana vanhan Jyväskylän yliopiston ylläpitämän Moniviestin-palvelun.

Jamkin käyttäjäjien tulee hyväksyä nämä käyttöehdot aloittaessaan julkaisemisen Jamkin Panopto-palvelussa.