Optiman rakenne ja navigointi

Kun olet kirjautunut Optimaan, näkymä näyttää jotakuinkin tältä:

Optima

Vasemmalla Työtilat-otsikon alta löydät ne työtilat, joiden jäsenenä olet Optimassa. Työtila on opintojakson tai ryhmän työskentelyalue. Työtilaan pääset klikkaamalla sen nimeä. Työtilan sisältö koostuu erilaisista objekteista kuten kansio, keskustelualue, oppimispäiväkirja, www-sivu, linkki internetiin tai erilaiset tiedostot (Word-dokumentti, PowerPoint-esitys, Pdf-tiedosto).

Sivun keskellä on tärkeitä tiedotuksia opintoihin ja opiskeluun liittyen. Seuraa sitä säännöllisesti!

ohjeetSivun ylälaidasta löytyvät  Ohjeet Optiman käyttämiseen. Kun klikkaat oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi aukeaa pudotusvalikko, josta löytyvät kielenvaihto (FIN) sekä uloskirjautuminen (Poistu).

Vasemmalla olevat kuvakkeet

työtilat – Klikkaamalla laatikon kuvaa pääset aloitusnäkymään.

oma tila – Klikkaamalla ihmisen kuvaa, pääset Oman tilan toimintoihin.

nuoli– Vasemman reunan leveyttä voi muuttaa raahaamalla reunan pystysuoralla pisterivillä merkattua rajaa oikealle tai vasemmalle. Vasemman reunan valikot voi piilottaa kokonaan ja avata uudelleen klikkaamalla nuoli-ikonia.

Työtila

Työtilan rakenne jäsennetään kansioiden avulla. Vihreä huutomerkki Vihreä huutomerkki objektin edessä kertoo, että kyseessä on joko uusi objekti (esim. uusi tiedosto) tai objektiin on tullut uutta sisältöä (esim. uusi viesti keskustelualueelle).