Päiväkirja

Päiväkirjan tunnistat kuvakkeesta

Päiväkirja voi olla joko henkilökohtainen tai ryhmäkohtainen. Opettajasi määrittelee, näkyvätkö henkilökohtaisen päiväkirjan merkinnät myös muille opiskelijoille vai vain opettajalle. Ryhmäkohtainen päiväkirja on kaikkien työtilan jäsenten yhteinen päiväkirja.

Päiväkirja näyttää tältä:päiväkirjanäkymä

 

Vasemmalla puolella näkymää näkyy päiväkirjamerkinnät ja oikealla puolella tiedot päiväkirjan kirjoittajista. Jos sinun henkilökohtaista päiväkirjaasi voisivat katsoa muutkin kuin opettaja, näkisit muiden lukijoiden nimet oikealla puolella!

Uusi merkintä -painiketta klikkaamalla aukeaa ikkuna, jossa voit kirjoittaa uuden päiväkirjamerkinnän.

Kirjoita merkintäsi otsikko kohtaan Aihe ja sisältö tekstikenttään. Voit muotoilla tekstiä (lihavointi, kursivointi, alleviivaus, lista) sekä liittää Optimassa olevan kuvan tekstiisi. Lisäksi voit tehdä linkin Optimaan tai internetiin, lisätä merkintään liitteen tai nauhoittaa ääni- tai videomerkinnän. Muista tallentaa merkintäsi.

Opettaja (ja päiväkirjan asetuksista riippuen myös muut opiskelijat) voi lukea merkintäsi ja kommentoida sitä. Kun merkintääsi on kommentoitu näet sen alapuolella Kommentit -painikkeen, josta näpäyttämällä voit lukea kommentin.