Keskustelu

Keskustelualue

Keskustelualueen tunnistat kirjekuorikuvakkeesta. Keskustelualue aukeaa, kun klikkaat keskustelualueen nimeä Optiman vasemmassa reunassa. Keskustelualueita voi olla yhdessä työtilassa useita eri tarkoituksiin joten varmista aina, että laitat viestin oikealle keskustelualueelle!

Lue viestit klikkaamalla niiden nimeä Aihe-sarakkeessa.

Voit selata viestejä yläreunan Edellinen ja Seuraava -kohdista. Takaisin aiheisiin-kohta vie sinut takaisin viestilistaan. Voit vastata viestiin klikkaamalla  vastaa-ikonia.vastaa

Voit merkitä viestin tärkeäksi tai luetuksi/lukemattomaksi.

Voit tehdä uuden keskustelun keskustelualueelle klikkaamalla Uusi aihe. Kirjoita viestin otsikko Aihe -kenttään ja varsinainen viestisi Viesti -kenttään. Voit liittää viestiin liitetiedostoja omalta tietokoneelta tai Optimasta.

sähköpostiLähetä sähköpostiin-kohdasta voit lähettää kirjoittamasi viestin lisäksi haluamaasi sähköpostiin kirjoittamalla halutut osoitteet avautuneeseen kenttään pilkulla eroteltuna.  Lähetä viesti klikkaamalla Julkaise-painiketta.

viestikenttä

Chat

Chatin tunnistat puhekuplakuvakkeesta. Chat mahdollistaa samanaikaisen keskustelun Optiman sisällä. Samaan tarkoitukseen soveltuvat myös verkossa vapaastikäytettävät ilmaiset pikaviestinpalvelut kuten Skype ja Windowsin Messenger.

Huom: Chatin käyttö edellyttää tietokoneeltasi ajantasaista java-ajuria. Lisäksi oman tai organisaatiosi palomuurista pitää olla auki portti 4444. Mikäli palomuuri ei ole ko. portista auki, saat virheilmoituksen yhteyden puuttumisesta.

Vasemmalla Users online -kentässä näkyvät tällä hetkellä chat -istuntoon osallistuvien nimet. Oikealle puolelle harmaaseen kenttään tulevat näkyviin kaikki kirjoitetut viestit.

Kirjoita viestisi alareunan tekstikenttään ja näpäytä lopuksi Send -painiketta. (Jos viestinkirjoituskenttää ei ole näkyvissä, sinulla on chattiin vain lukuoikeudet).

Voit lähettää yksityisen viestin jollekin nyt chat -istuntoon osallistuvalle, kun näpäytät vasemmalta osallistujan nimeä ja sitten yläosan harmaata private message -painiketta. Näpäyttämällä uudelleen samaa harmaata painiketta, voit palata yleisempään viestintään.

Vasemman ylänurkan Käyttäjät -linkin takaa näet, kenellä on pääsy kyseiseen Chattiin. Voit lopettaa chat -istunnon harmaasta quit -painikkeesta.