Oma tila

Oma tila on jokaisen Optima-käyttäjän oma henkilökohtainen alue. Omaan tilaan pääset klikkaamalla ihmisen kuvaa vasemmasta yläreunasta.

Oma tila -näytön yläosassa ovat työtilan ja Oman tilan väliset navigointipainikkeet.

työtilat oma tila

Takaisin työtiloihin -painikkeella pääset työtilan siihen kohtaan, mistä tulit Omaan tilaan. Ihmisen kuvasta pääset takaisin Oman tilan toimintoihin.

Oman tilan toiminnot

oman tilan toiminnot

Käyttäjätiedot

Tarkista ja täytä yhteystietosi käyttäjäkortin Muokkaa tietoja-välilehdellä. Voit myös lisätä oman kuvasi Optimaan. Klikkaa ’Tuo tiedosto tietokoneeltasi’ ja hae valmiiksi muokattu kuvatiedosto omalta tietokoneeltasi. Tallenna muutokset alareunan ’Tallenna muutokset’ -painikkeella.

Yhteystietosi näkyvät oletusarvoisesti kaikille muille osallistumiesi työtilojen jäsenille. Yhteystietojen näkymisen muille työtilojen jäsenille voit estää Käyttäjäkortin Asetukset -kohdasta. Yhteystiedot näkyvät tällöin vain koulutuksen järjestäjälle.

Asetukset

Voit vaihtaa täältä ympäristössä yleensä käytettävän kielen. Huomaa kuitenkin, että yksittäisen työtilan ylläpitäjä voi pakottaa työtilansa toimimaan haluamallaan kielellä, esimerkiksi englanniksi. Voit määrittää myös sähköpaimenen asetuksia. Voit tilata RSS-syötteitä työtilojesi tapahtumista
(uusista objekteista tai keskusteluviesteistä). Kieltämällä yhteystietojesi näyttämisen muille käyttäjille, ne näkyvät vain järjestelmän ylläpitäjälle.

Omat tilastot

Omat tulokset-kohdasta voit seurata omia tilastotietojasi toiminnastasi. Voit katsoa esimerkiksi tekemiesi monivalinta- ja aukkoharjoitusten yhteenvetotietoja. Tilastot päivittyvät kerran vuorokaudessa.

Uudet ja muokatut, Ilmoitukset

Uudet ja muokatut -kohdasta näet eri työtilojesi uuden ja vasta muokatun materiaalin sekä uudet viestit. Tänne on listattu kaikki viimeisen vuorokauden aikana luodut uudet objektit työtiloittain. Uudet viestit on luettavissa työtilojen keskustelualueittain. Lisäksi täällä näkyvät yksityiset viestit ja kaikkiin viesteihin liitetyt kommentit.

Ilmoitukset -kohdasta saat puolestaan näkyviin ympäristöä tai työtilaa koskevat ilmoitukset. Ilmoitukset näkyvät myös aloitusnäkymässä, kun kirjaudut optimaan.

Kalenteri

Kalenteri -kohdasta voit lukea kaikkien työtilojesi jäsenten julkisia kalenterimerkintöjä. Voit myös muodostaa eri henkilöiden yhdistelmäkalentereja seurataksesi heidän julkisia kalenterimerkintöjään yhdestä kalenterista. Voit itsekin tehdä omaan kalenteriisi sekä julkisia että yksityisiä merkintöjä.

Omat tulokset, Suoritusten hallinta

Omat tulokset palvelee lähinnä opiskelijaa, kun taas Suoritusten hallinnasta käsitellään samoja asioita opettajan näkökulmasta. Optiman harjoituksista näihin kahteen on koottu työtiloittain liittymät palautuslaatikoista, tehtävistä, lomakkeista, monivalinta ja aukkoharjoituksista sekä monivalintatehtävistä harjoituksena tai tenttinä. Opiskelijana voit tarkastella Omista tuloksista arvioituja / palautettuja / palauttamattomia suorituksiasi. Opettaja näkee puolestaan Suoritusten hallinnasta joko kaikki tai vain uudet opiskelijoidensa suoritukset.

Viestit, Yksityiset viestit, Chat

Omat viestit -kohdasta pääset lukemaan käytössäsi oleville keskustelualueille tulleita viestejä. Viestit  on erikseen ryhmitelty työtiloittain ja keskustelualueittain. Voit määrittää viestien näkymän ”Näytettävät viestit” -alasvetovalikosta.

Yksityiset viestit kohdasta voit käydä kahdenkeskistä viestintää muiden työtilojesi työskentelijöiden kanssa. Nämä viestit eivät näy muille.

Chat -kohdasta voit liittyä käytössäsi oleviin chat -keskusteluihin.

Kirjanmerkit, Omat dokumentit

Kirjanmerkit -kohtaan voit poimia itsellesi Omaan tilaasi linkin työtilojesi kiinnostaviin kansioihin tai objekteihin. Linkin poiminta tapahtuu oikeanpuoleisesta kehyksestä kohteen hallintavalikosta kohdasta Lisää kirjanmerkki.

Omat dokumentit -kohdasta saat listauksen kaikista eri työtiloihin muokkaamistasi dokumenteista. Haluamasi kohteen voit myös avata.

Henkilökohtainen kansio

Oman tilan Henkilökohtainen kansio on sinun oma kansiosi, jonne voit luoda Uusi objekti -toiminnolla omia objektejasi ja siirtää tai linkittää niitä sitten eri työtiloihisi.