Viestintävälineet

Opiskeluusi liittyvät viestintävälineet sijaitsevat pääasiassa Microsoftin O365-palvelussa (https://o365.jamk.fi). Hyödynnä selaimen yksityisen selailun tilaa, jos sinulla on jo käytössä toisen korkeakoulun tai työpaikkasi tili. Tällöin kirjautuminen onnistuu ilman hikeä ja kyyneleitä.

Yksityisen selailun tilan löydät selaimen oikeasta yläkulmasta:

 • Edgestä kolmen pisteen alta Uusi InPrivate ikkuna/New InPrivate Window,
 • Firefoxista kolmen viivan alta Uusi yksityinen ikkuna/New Private Window,
 • Chromesta kolmen pisteen alta Uusi incognito ikkuna/New Incognito Window,
 • IE:stä ratas-ikonin alta Turvallisuus/Safety > Yksityinen selaaminen/InPrivate Browsing
 • Safarista vasemmalta kohdasta Tiedosto > Uusi yksityinen ikkuna/New Private Window.

Kun olet saanut yksityisen selausikkunan auki, kopioi tai kirjoita selaimen osoiteriville https://o365.jamk.fi

Yammer

Yammer on sosiaalisen median palvelu, jonka kautta voit olla yhteydessä opiskelijakavereihisi, opettajiisi ja muuhun JAMKin henkilökuntaan. Sen käyttöliittymässä on hyvin paljon esim. Facebookista tuttuja elementtejä kuten feed/seinä, ryhmät, julkaisut sekä niiden kommentointi. Yammer on kuitenkin suljettu eli sinne voi liittyä ainoastaan, jos omistaa JAMK-käyttäjätunnuksen. Poikkeuksena external-ryhmät, joihin voi tarvittaessa kutsua myös JAMKin ulkopuolisia käyttäjiä. Julkisissa ryhmissä julkaisut ja kommentit näkyvät kaikille käyttäjille, mutta yksityisissä ryhmissä vain ryhmän jäsenille.

yammer

Ensimmäisellä kerralla Yammeriin kirjaudutaan Office 365-palvelun kautta, jossa linkki palveluun löytyy vasemman yläkulman valikon kautta (ks. kuva oikealla). Huom. jos ei näy suoraan paina ”Näytä kaikki sovellukset”.

Myöhemmin voit kirjautua Office365-palveluun kautta tai suoraan osoitteesta www.yammer.com/jamk.fi.

Saat Yammerin myös älypuhelimeesi lataamalla sen sovelluskaupasta:

Lisätietoa Yammerista opiskelijaintrassa ja Microsoftin sivuilla.

Skype for Business

Opiskelijoiden ja opettajien väliseen viestintään on mahdollista käyttää myös Skype for Business -sovellusta JAMKin tunnuksilla. Linkki Skype-ohjeeseen.

Outlook sähköposti

Aivan ensimmäiseksi on hyvä luoda lähteviin viesteihin allekirjoitus, jotta esim. opettajat tietävät varmasti keneltä viesti on.

Allekirjoitus määritellään Office365-palvelussa seuraavasti:

 1. Klikkaa hammasratasta oikeasta yläkulmasta.
 2. Valitse ”Omien sovellusten asetukset / Sähköposti”.
 3. Valitse ”Asettelu / Sähköpostin allekirjoitus”.
 4. Laadi allekirjoituksesi.
 5. Lisää täppä kohtaan ”Sisällytä allekirjoitukseni…”.
 6. Tallenna.

oppijantyökalut_signature

Sisällytä allekirjoitukseen ainakin seuraavat asiat:

 • Etunimi Sukunimi
 • käyttäjätunnus
 • ryhmätunnus (esim. HTL15iY)
 • Puhelinnumero

Kalenteri

Oheisessa videossa kerrotaan, kuinka opiskelija voi tehdä kalenterivarauksen suoraan opettajan kalenteriin, esim. HOPS-keskustelua varten.

Muut sosiaalisen median välineet

Voit käyttää viestintään myös muita sosiaalisen median välineitä. Esimerkiksi Facebook, Twitter ja Instagram ovat oivallisia välineitä muihin opiskelijoihin tutustumiseen ja keskusteluun. Kaikki eivät kuitenkaan käytä näitä välineitä tai eivät halua käyttää niitä opiskelutarkoituksiin, joten ns. viralliseen käyttöön soveltuu parhaiten Yammer.

Jos käytät edellämainittuja välineitä, älä kuitenkaan perusta tiliä, jossa käytät JAMK-sanaa. Näin JAMKin virallinen markkinointi pysyy yhdenmukaisena ja markkinointiosaston ”näpeissä”. #JAMK -hastagia tai sen johdannaisia sen sijaan on suorastaan suositeltavaa käyttää. Lue lisää Elmosta (vaatii kirjautumisen).