Viestintävälineet

Yammer

Yammer on sosiaalinen media, jonka kautta voit olla yhteydessä opiskelijakavereihisi, opettajiisi ja muuhun JAMK:n henkilökuntaan. Se muistuttaa käyttöliittymältään hyvin paljon Facebookia ja varsinkin sen keskusteluryhmiä. Yammer on kuitenkin suljettu eli sinne voi liittyä ainoastaan jos omaa JAMK-käyttäjätunnuksen. Keskustelut ja materiaalit näkyvät kaikille Yammeriin liittyneille organisaation jäsenille (paitsi jos kyseinen ryhmä on yksityinen).

Kirjautuminenyammer

Ensimmäisellä kerralla Yammeriin kirjaudutaan Office365-palvelun kautta (office365.jamk.fi), jossa linkki palveluun löytyy vasemman yläkulman valikon kautta (ks. kuva oikealla).

Myöhemmin voit kirjautua Office365-palveluun kautta tai suoraan osoitteesta www.yammer.com/jamk.fi.

Saat Yammerin myös älypuhelimeesi lataamalla sovelluksen:

Käyttäminen

Oheisessa videossa käydään Yammerin työpöytäversion peruskäyttöä läpi, mm. omat tiedot, ilmoitusasetukset, julkaiseminen, liitteet, ryhmien etsiminen ja perustaminen jne.

Lisätietoa Yammerista opiskelijaintrassa ja Microsoftin sivuilla.

 

Sähköposti

Aivan ensimmäiseksi on hyvä luoda lähteviin viesteihin allekirjoitus, jotta esim. opettajat tietävät varmasti keneltä viesti on.

Allekirjoitus määritellään Office365-palvelussa seuraavasti:

  1. Klikkaa hammasratasta oikeasta yläkulmasta.
  2. Valitse ”Omien sovellusten asetukset / Sähköposti”.
  3. Valitse ”Asettelu / Sähköpostin allekirjoitus”.
  4. Laadi allekirjoituksesi.
  5. Lisää täppä kohtaan ”Sisällytä allekirjoitukseni…”.
  6. Tallenna.

oppijantyökalut_signature

Sisällytä allekirjoitukseen ainakin seuraavat asiat:

  • Etunimi Sukunimi
  • käyttäjätunnus
  • ryhmätunnus (esim. HTL15iY)
  • Puhelinnumero

 

Kalenteri

Oheisessa videossa kerrotaan, kuinka opiskelija voi tehdä kalenterivarauksen suoraan opettajan kalenteriin, esim. HOPS-keskustelua varten.

Muut sosiaalisen median välineet

Voit käyttää viestintään myös muita sosiaalisen median välineitä. Esimerkiksi Facebook, Twitter ja Instagram ovat oivallisia välineitä muihin opiskelijoihin tutustumiseen ja keskusteluun. Kaikki eivät kuitenkaan käytä näitä välineitä tai eivät halua käyttää niitä opiskelutarkoituksiin, joten ns. viralliseen käyttöön soveltuu parhaiten Yammer.

Jos käytät edellämainittuja välineitä, älä kuitenkaan perusta tiliä, jossa käytät JAMK-sanaa. Näin JAMKin virallinen markkinointi pysyy yhdenmukaisena ja markkinointiosaston ”näpeissä”. #JAMK -hastagia tai sen johdannaisia sen sijaan on suorastaan suositeltavaa käyttää. Lue lisää Elmosta (vaatii kirjautumisen).