Webinaarit ja verkkoneuvottelu

Zoom

Zoom on verkkokokousjärjestelmä, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet samanaikaiseen verkkotyöskentelyyn. Pienryhmätyöskentely mahdollistaa monenlaisen pedagogisen toiminnan.  Zoom soveltuu hyvin webinaarien ja kokousten kanavaksi. Sillä voi keskustella muun muassa chatin tai mikrofonien avulla, jakaa tiedostoja, työpöytänäkymän tai piirrellä yhteiseen valkotauluun.

Zoom on yhteisöllinen työkalu, jolla sekä henkilökunta että opiskelijat voivat työskennellä. Opiskelijat voivat käyttää Zoomia webinaarien lisäksi omien opintopiiriensä tai opiskeluryhmiensä yhteiseen työskentelyyn. Opiskelijoiden keskinäisten ryhmätapaamisten kesto on kuitenkin rajoitettu 40min/kokous. Kahdenkeskisillä tapaamisilla ei ole opiskelijoillakaan aikarajoitusta.

Ennen ensimmäistä osallistumista on hyvä testata oman laitteiston toimivuus ja asetukset osallistumalla Zoomin testikokoukseen osoitteessa http://zoom.us/test.

Ohjeet mikrofonin ja kuulokkeen testaukseen löydät Zoomin support centeristä.

Tarkemmat ohjeet Zoomin käyttöön.

Skype for Business

Skype for Business (osa Microsoft Office 365 -kokonaisuutta) on myös verkkokokousjärjestelmä, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet samanaikaiseen verkkotyöskentelyyn. Myös sillä voi mm. keskustella chat:n tai mikrofonien avulla, jakaa videokuvaa, näyttää esityksiä tai jakaa työpöytänäkymän. Erona Adobe Connectiin mm.:

  • kuka tahansa voi perustaa verkkokokouksen
  • kahden käyttäjän välinen chat…
  • …jonka voi klikkaamalla muuttaa ääni- tai videopuheluksi
  • voit määrittää tilasi (varattu, käytettävissä jne.)

Huom! Skype for Business on osa Office365-kokonaisuutta, joten se pitää ensin asentaa omalle koneelle. Ohjeet asennukseen löydät JAMKin Helpdeskin sivuilta. JAMK-kampuksilla käytettävissä olevissa tietokoneissa Skype for Business on valmiiksi asennettuna.

Ohjelmalle löytyy myös mobiilisovellus. Window Phonelle se löytyy nimellä Skype for Business, mutta muilla alustoilla se on toistaiseksi vielä vanhalla nimellä Lync: AndroidiOS.