Omien tiedostojen hallinta

OneDrive for Business on tiedostojesi tallennukseen ja jakamiseen tarkoitettu palvelu, jota voit käyttää tietokoneella selaimen tai työpöytäsovelluksen kautta. Mobiililaitteelle voit hakea OneDrive-sovelluksen sovelluskaupasta.

Tutustu OneDrive -palveluun Microsoftin ohjeissa

OneDrive työpöytäsovelluksen asennus

OneDrive-työpöytäsovelluksen käyttö helpottaa tiedoston käsittelyä omalla koneellasi. Tiedostojen tallennus ja käyttö tapahtuu Windows-käyttöjärjestelmässä resurssienhallinnan kautta, kuten muidenkin tiedostojen käsittely.

Ohjeet OneDriven-työpöytäsovelluksen asentamiseen Windows-käyttöjärjestelmälle (Microsoftin tukisivusto)

OneDrive käyttöliittymä

OneDriven navigointivalikko löytyy selainikkunan vasemmasta reunasta:

Onedrive-navigaatio: Tiedostoni, viimeisimmät, jaetut ja roskakori

My files: henkilökohtainen päähakemisto, johon tiedostot tallentuvat oletuksena Yksityinen/Private-muotoon eli ne näkyvät vain sinulle. Voit jakaa haluamasi hakemistot ja tiedostot Jaa/Share-toiminnolla.

Recent: Viimeisimpinä käyttämäsi tiedostot.

Shared: Täältä löydät sinulle jaetut ja sinun jakamasi hakemistot ja tiedostot.

Recycle bin: Roskakori.

Selainikkunan yläosasta löydät tärkeimmät toiminnot. Voit luoda OneDriveen uuden tiedoston (New), ladata tiedostoja tai hakemistoja omalta koneeltasi (Upload), jakaa tiedostoja tai hakemistoja (Share), kopioida linkin (Copy link), synkronoida hakemisto OneDriven työpöytäsovellukseen (Sync) ja ladata OneDrivestä tiedostoja omalle laitteellesi (Download).

Tiedoston jakamisen tarkemmat tiedot löydät Microsoftin omalta tukisivultolta.

Tiedostojen käyttö Office Online -versioilla

Online-versio tarkoittaa, että käyttämässäsi laitteessa ei tarvitse olla asennettu Office-ohjelmia käyttääksesi tiedostoa. Tiedostot avautuvat tällöin selaimeen. Huomioithan, että Online-versiot ovat toiminnallisuuksiltaan rajatumpia kuin työpöytäsovellukset. Tästä syystä esimerkiksi Wordin tai Excelin kaikki tiedostot eivät avaudu Online-versiossa. Käyttäessäsi Office-ohjelmia selaimen kautta, Save-painiketta ei ole, koska uusi tiedosto tallentuu OneDriveen automaattisesti. Voit nimetä tiedostosi klikkaamalla tiedostonimeä ikkunan yläreunassa (oletusnimienä on ”Document”) tai valitsemalla Save as > Rename.

Suurten tiedostojen jakaminen Funet FileSender -palvelussa

Funet FileSender on suurten tiedostojen jakamiseen tarkoitettu selainpohjainen verkkopalvelu. Funet FileSender helpottaa suuria, jopa useiden gigatavujen kokoisten tiedostojen jakamista. Palvelu ei ole tarkoitettu tiedostojen pitkäaikaiseen säilytykseen, vaan tiedostot poistetaan automaattisesti määräajan kuluttua. FileSender lähettää vastaanottajalle sähköpostiin linkin, jonka avulla hän voi ladata tiedoston itselleen.

Tutustu palveluun Funetin sivustolla.

Siirry FileSender -palveluun. Palveluun kirjaudutaan Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijatunnuksella.