Verkko-opiskelun ympäristöt

Tämä sivu sisältää koosteen erilaisista verkko-opiskeluympäristöistä ja JAMKin tuetuista ohjelmista. Löydät täältä lyhyen kuvauksen sekä linkit kyseiseen järjestelmään ja sen ohjeisiin.

Asio opiskelijaportaali

Opintojaksoille ilmoittaudutaan Asio opiskelijahallintojärjestelmässä. Samassa paikassa, jossa ilmoittaudut läsnä- tai poissaolevaksi JAMKin opiskelijaksi. Asioon tallentuvat myös arvosanasi, henkilökohtainen opiskelusuunnitelmasi, harjoittelusopimus ja antamasi palaute opintojaksoista.

>> Asio ilmoittautuminen opintojaksoille ja suoritusten seuranta

Ammattikorkeakoulujen yhteisen tarjonnan ja ilmoittautumisen löydät CampusOnline-sivustolta.

>> Campusonline.fi, ammattikorkeakoulujen yhteinen tarjonta


Elmo opiskelijaintra kokoaa saatavillesi tietoa esim. hyvinvoinnista, työpaikoista, ohjauksesta, opinnäytetyöstä, tietosuojasta, kampuksista ja valmistumisesta.

>> Elmo intra: https://intra.jamk.fi

Elmo työpöytä tuo näkyviin esimerkiksi tiedot opiskelujesi etenemisestä ja arvosanoista sekä opiskelijaintran uutisista.

Elmo on käytössäsi JAMKin opiskelijatunnuksillasi osoitteessa elmo.jamk.fi


Exam-tentti tarkoittaa sähköistä tenttiä, jonka voit käydä tekemässä Examstudiossa sinulle sopivana ajankohtana, opintojaksolle määritellyn tenttipediodin puitteissa. Tutustu ensin huolellisesti käyttösääntöihin ja ohjeisiin, varaa vasta sitten tenttiaika.

>> Ohjeet Exam tenttijälle


JANET kirjaston aineistohaku

Janet on JAMKin kirjaston palvelu, josta löydät painetut ja sähköiset aineistot.

>> Verkkokirjasto Janet


Kyvyt.fi on portfolioalustalle voit luoda ja julkaista oman portfoliosi. Palvelu on käytössäsi myös opiskelujen jälkeen.

>> Avointen oppimateriaalien Portfolio JAMKissa -sivusto

>> Kyvyt.fi -palveluun (ensimmäisen kerran kirjaudutaan Optiman kautta)


Microsoftin Office 365 -palvelu sisältää työkaluja, joiden käyttö nopeuttaa, helpottaa ja joustavoittaa oppimistasi. O365-ympäristöstä löydät esimerkiksi seuraavia sovelluksia:

  • PowerPointin, Excelin ja Wordin online-sovellukset.
  • OneDrive tiedostojen tallentamiseen ja jakamiseen.
  • Teams yhteiseen ja yhteisölliseen oppimiseen.
  • Outlook sähköposti ja kalenteri.
  • OneNote sähköinen muistikirja.
  • Yammer keskustelut.
  • Sway vaihtoehtona PowerPointille.

Office 365 -palvelun eri sovelluksiin, kuten Outlookiin, OneDriveen, Teamsiin, OneNoteen ja Yammeriin löytyy sovelluskaupasta omat mobiilisovellukset kaikille suosituimmille mobiilialustoille.

Lisätietoja ja ohjeita:

>> Kirjaudu o365-ympäristöön: https://o365.jamk.fi

>> Office-pikaoppaat (Microsoftin tukisivusto)

>> Office vihjeet ja vinkit (Microsoftin tukisivusto)

>> JAMKin Office365 Yammer-ryhmä

Sinulla on mahdollista asentaa Office-paketti opiskelujesi ajaksi omalle koneellesi. Tällöin sinulla on Wordin, PowerPointin, Excelin, Outlookin ja OneNoten lisäksi käytössäsi myös Skype for Business -verkkokokoussovellus.

>> Ohjeet Office-sovellusten asennukseen omalle koneelle

>> Skype for Business ohjeet (Microsoftin tukisivusto)


Opinto-oppaasta löydät tietoa mm. opintotarjonnasta.

>> Opinto-opas amk-tutkinnon opiskelijalle
>> Opinto-opas yamk-tutkinnon opiskelijalle
>> Opinto-oppaat ammatillisen opettajakorkeakoulun opiskelijoille


Optima on JAMKin pääasiallinen verkko-oppimisalusta – lähes jokaisella opintojaksolla hyödynnetään Optimaa tavalla tai toisella. Optimasta löytyvät opintojaksojen materiaalit, aikataulut, verkkotehtävät, keskustelualueet yms.  Opettajat käyttävät Optimaa opintojakson tiedotusalustana – älä siis estä Optimaa lähettämästä sähköpostiisi tiedotuksia! Jos käytät Optimaa puhelimella tai tabletilla, suosittelemme käyttämään sitä mobiiliversion sijaan täysversiona. Täysversioon pääset mobiilisovelluksen oikeasta yläkulmasta.

>> Ohjeita Optiman käyttöön

>> Tarkemmat ohjeet Optimaan kirjautumiseen

>> Kirjaudu Optimaan: https://optima.jamk.fi


Tuudo on mobiilisovellus, josta löydät opintojaksot, lukujärjestykset, kartat, ravintolat ja muut opiskeluasi koskevat palvelut. Lataa sovellus puhelimeesi Applen App Storesta tai Googlen Play Storesta.

Jos puhelimesi ei tue sovellusta, samat aiheet löydät Elmo työpöydältä ja opiskelijaintrasta. Kirjaudu Tuudoon ja Elmoon kirjaudutaan opiskelijatunnuksillasi.

>> Elmo työpöytä

>> Elmo intra: https://intra.jamk.fi


Zoom on verkkokokousjärjestelmä, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet samanaikaiseen verkkotyöskentelyyn. Zoom soveltuu hyvin webinaarien ja verkkotapaamisten alustaksi. Voit keskustella, jakaa työpöytänäkymää ja tiedostoja tai piirtää yhteistä tuotosta valkotaululle. Zoomia käytetään JAMKissa verkossa olevana luokka- ja työskentelyhuoneena, jossa osallistujien vuorovaikutuksella on iso merkitys.

Opiskelijana voit käyttää Zoomia oman opiskeluryhmän yhteiseen työskentelyyn. Näiden ryhmätapaamisten yhtäjaksoinen kesto on kuitenkin rajoitettu 40 min./kokous. Opiskelijoiden kahdenkeskisillä tapaamisilla ei ole aikarajoitusta.

>> Tutustu ZOOMin ohjeisiin

>> Avaa ZOOM selaimen kautta