Ohjeita opiskelua tukeviin verkkoympäristöihin

Tämä sivu sisältää tiiviin koosteen erilaisista verkko-opiskeluympäristöistä ja Jamkissa tuetuista ohjelmista. 


Elmo-intra kokoaa saatavillesi uutisia ja tietoa esim. hyvinvoinnista, työpaikoista, ohjauksesta, opinnäytetyöstä, tietosuojasta, kampuksista ja valmistumisesta. Elmoon kirjaudutaan Jamkin tunnuksilla käyttämällä vahvaa tunnistautumista.

Siirry Elmo intraan


Exam-tentti tarkoittaa sähköistä tenttiä, jonka voit käydä tekemässä Exam studiossa sinulle sopivana ajankohtana. Jos opettajasi ilmoittaa Exam-tenttimisen mahdollisuudesta opintojaksolla, tutustu ensin huolellisesti käyttösääntöihin ja ohjeisiin, varaa vasta sitten tenttiaika. Tenttivierailut mahdollistavat tentin tekemisen myös muualla kuin Jyväskylässä. Tutustu huolellisesti ohje-sivun kautta löytyvään ohjeeseen tenttivierailuista, jos hyödynnät tätä mahdollisuutta.

Ohjeet Exam tenttijälle


Janet on Jamkin kirjaston palvelu, josta löydät painetut ja sähköiset aineistot sekä tiedonhaun oppaat.

Siirry verkkokirjasto Janettiin


Jamkissa on käytössä Microsoft 365 -palvelu. Kirjaudu palveluun Jamkin sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi.

M365-palvelusta löydät lukuisia sovelluksia opiskelujesi tueksi. Muista asentaa tarvittavat ohjelmat myös mobiilikäyttöön sovelluskaupasta. M365-palvelusta löydät mm.

  • PowerPointin, Excelin ja Wordin -online sovellukset.
  • OneDrive tiedostojen tallentamiseen ja jakamiseen.
  • Teams yhteiseen ja yhteisölliseen oppimiseen.
  • OneNote sähköinen muistikirja.
  • Outlook sähköposti ja kalenteri.
  • Sway vaihtoehtona PowerPointille.

Selaimen kautta käytettäessä office-ohjelmat ovat ns. online-versioita, jonka myötä kaikki ohjelman ominaisuudet eivät ole käytettävissä. Office-sovelluspaketti on saatavillasi opiskelujesi ajaksi omalle koneellesi. Asenna sovellukset myös mobiililaitteillesi opiskelua helpottamaan. Paketti sisältää mm. office-ohjelmat ja sähköpostin.

Kirjaudu Microsoft 365 -palveluun Jamkin sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi.

Ohje Office 365 -sovelluspaketin asentamiseen.

Office-pikaoppaat (Microsoftin tukisivusto)

Microsoft Teams video-ohjeita (Microsoftin sivusto).


Verkko-oppimisympäristö Moodle

Jamkin verkko-oppimisympäristönä on Moodle.

Verkko-oppimisympäristöstä löydät opintojaksojen materiaalit, aikataulut, oppimistehtävät, keskustelualueet sekä tehtävien arvioinnit ja palautteet.  Opettaja käyttää opintojaksoja koskevaan viestintään Moodlea, josta lähetetyt viestit välittyvät sähköpostiisi – älä siis estä Moodlea lähettämästä sähköpostiisi tiedotuksia.

Ohjeita Moodlen käyttöön

Moodlen mobiilikäyttö: Käytä Moodlea selaimen kautta ja tallenna linkki aloitusnäytölle. Käytössämme oleva Moodle ei tue sovelluskaupoista löytyvää Moodle-appia.


Jamki.fi Opiskelijalle-osasta löydät tietoa opiskelusta, hyvinvoinnista, kansainvälisyydestä, työelämästä ja yrittäjyydestä sekä opiskelijayhteisöstä. Käy tutustumassa!

Ohjeita uudelle opiskelijalle ja ohjeita tutkinto-opiskelijalle

Ohjeita avoimen opiskelijalle

Ohjeita ammatillisen opettajakorkeakoulun opiskelijalle


Peppi on opiskelijahallintojärjestelmä, jossa ilmoittaudutaan läsnäolevaksi opiskelijaksi, tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma HOPS, ilmoittaudutaan opintojaksoille, seurataan opintojen etenemistä arviointeineen ja tarkastellaan lukujärjestyksiä.

Tutustu Pepin ohjeisiin.

Kirjaudu Peppiin (Jamkin käyttäjätunnuksella)


Tuudo on Android ja iOS mobiilisovellus, josta löydät opintojaksot, lukujärjestykset, kartat, ravintolat ja muut opiskeluasi koskevat palvelut. Tuudo löytyy mobiililaitteesi sovelluskaupasta.

Tutustu Tuudon ohjesivuun


Zoom on verkkokokousjärjestelmä, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet samanaikaiseen verkkotyöskentelyyn.

Tutustu ZOOMin ohjeisiin

Avaa ZOOM selaimen kautta