Ennen opintojen alkua

Hae käyttäjätunnus ja salasana

Opas uudelle Jamkin tietoverkon käyttäjälle löytyy Helpdesk.jamk.fi -palvelusta. Se opastaa mm. käyttäjätunnuksen hankkimiseen, käyttösääntöihin, sähköpostiin ja etätyöskentelyyn.

Opas uudelle verkonkäyttäjälle

Hanki opinnoissa tarvittavat laitteet

Verkko-opinnoissa oma tietokone ja kuulokemikrofoni ovat välttämättömiä. Jos opiskelet pääasiassa Jamkin tiloissa, voit hyödyntää Jamkin opiskelijakäyttöön tarjoamia tietokoneita.

  • Kannettava tietokone (ei suositella Chromebookia). Yleensä ajantasainen perusläppäri riittää, mutta opiskeltavalla alalla (esim. insinööriopinnot) saattaa olla lisävaatimuksia. Käytämme Microsoft 365 -palvelua, jolloin siihen kuuluvia työpöytäsovelluksia ei voi asentaa Chromebookiin.
  • Kuulokemikrofoni. Tarvitset kuulokemikrofonin verkko-opetukseen osallistumiseen. Kannettavan tietokoneen mikrofoni ja kaiutin eivät riitä hyvänlaatuiseen verkkokokoustamiseen.
  • Älypuhelin ja/tai tabletti helpottavat opiskelua. Voit käyttää niitä mm. videoiden tekemiseen, tiedostojen editoimiseen ja selaamiseen.

Synkronoi ja kokeile sähköpostiasi

Opiskelijasähköpostin seuraaminen on todella tärkeää, sillä opiskelujasi koskevat viestit tulevat aina Jamkin sähköpostiosoitteeseen. Parhaiten tämä onnistuu asentamalla Jamkin sähköpostisovellus puhelimeesi.

Voit periaatteessa käyttää mitä tahansa sähköpostiohjelmaa mobiililaitteessasi, mutta suositeltavaa on ladata Outlook Web App sovelluskaupasta.

Kuinka saan sähköpostin puhelimeen/tablettiin?

Opiskelijoiden sähköpostiosoitteen muoto on käyttäjätunnus@student.jamk.fi

Sähköpostin löydät myös selaimen avulla, kirjautumalla Jamkin sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi Jamkin Microsoft365 -palveluun.

Asenna Office ja Zoom

Jamk tarjoaa ilmaiseksi mm. Office-sovellukset ja Zoom-ohjelman. Asenna ne laitteillesi jo ennen opintojesi alkua:

Lue lisää

Lue lisää Jamkin kampusten työasemilla olevista ohjelmistoista Helpdeskin sivustolta.

Opiskelijakunta JAMKOn Uuden Opiskelijan Opas