Ennen opintojen alkua

Hae käyttäjätunnus ja salasana

Opas uudelle JAMKin tietoverkon käyttäjälle löytyy Helpdesk.jamk.fi -palvelusta. Se opastaa mm. käyttäjätunnuksen hankkimiseen, käyttösääntöihin, sähköpostiin ja etätyöskentelyyn.
>> Opas uudelle verkonkäyttäjälle

Hanki opinnoissa tarvittavat laitteet

Kutsukirjeessä kerrotaan opiskelussa tarvittavista laitteista. Verkko-opinnoissa oma tietokone ja kuulokemikrofoni ovat välttämättömiä. Jos opiskelet pääasiassa JAMKin tiloissa, voit hyödyntää JAMKin opiskelijakäyttöön tarjoamia tietokoneita.

  • Kannettava tietokone. Yleensä ajantasainen perusläppäri riittää, mutta opiskeltavalla alalla (esim teknologia) saattaa olla lisävaatimuksia.
  • Kuulokemikrofoni. Tarvitset kuulokemikrofonin verkko-opetukseen osallistumiseen. Läppärin mikrofoni ja kaiutin eivät riitä etenkään hälyisissä tiloissa, ja huono äänenlaatu vaikuttaa myös muiden opiskelijoiden oppimiseen.
  • Tabletti ja/tai älypuhelin helpottavat opiskelua. Voit käyttää niitä mm videoiden tekemiseen, useiden JAMKin digitaalisten työkalujen käyttämiseen tai hätätapauksessa vaikka webinaariin osallistumiseen.

Asenna Office ja Zoom

JAMKin oppimisympäristöistä voit lukea lisää tältä sivustolta. Suurin osa toimii verkon välityksellä Internet-selaimella (esim. Chrome, Firefox), mutta tietyt ohjelmistot kannattaa asentaa omalle tietokoneelle ja mobiililaitteisiin. Asenna jo ennen opintojesi alkua:

  • Office-paketti: JAMK tarjoaa opiskelijoilleen O365-lisenssin, jonka avulla voit käyttää MSOffice-ohjelmistoja (mm. Word, PowerPoint, Excel) ja muita työkaluja (esim Skype for Business, Yammer, Teams) sekä pilvipalveluna että omalla tietokoneellasi ja mobiililaitteellasi. Asenna Office-paketti ja tutustu o365.jamk.fi-sivustoon jo ennen opintojesi alkua.
  • Zoom on verkkokokouspalvelu, jota käytetään mm. verkkoluennoilla, webinaareissa, ryhmätyöskentelyssä tai vaikkapa esitystallenteiden tekemisessä. Asenna koneellesi Zoom Meeting Client ja kirjaudu sisälle JAMKin käyttäjätunnuksilla (Sign in with SSO).

Tietoja MSOffice-paketista ja ohjeet sen asentamiseen tietokoneelle ja mobiililaitteisiin.
>> Office-sovellukset opiskelijoille ja henkilökunnalle

Zoomin asentaminen ja sisäänkirjautuminen >>Näin otat Zoomin käyttöön

Synkronoi sähköposti

Opiskelijasähköpostin seuraaminen on todella tärkeää, sillä tärkeimmät viestit tulevat sitä kautta. JAMKin järjestelmät (esim. Optima) hakevat yhteystietosi automaattisesti opiskelijarekisteristä, joten sp-osoitetta ei voi järjestelmissä vaihtaa. Sähköposti kannattaakin synkronoida mobiililaitteeseen – puhelimeen tai tablettiin. Sen lisäksi voit seurata sähköpostiasi myös o365.jamk.fi -sivulla.

>>Kuinka saan sähköpostin puhelimeen/tablettiin?

Lisää ohjeita

Lue lisää JAMKin työasemilla olevista ohjelmistoista Helpdeskistä >>Työaseman ohjelmistot

>> Opiskelijakunta JAMKOn Uuden Opiskelijan Opas