Ennen opintojen alkua

Hae käyttäjätunnus ja salasana

Opas uudelle JAMKin tietoverkon käyttäjälle löytyy Helpdesk.jamk.fi -palvelusta. Se opastaa mm. käyttäjätunnuksen hankkimiseen, käyttösääntöihin, sähköpostiin ja etätyöskentelyyn.
Opas uudelle verkonkäyttäjälle

Hanki opinnoissa tarvittavat laitteet

Kutsukirjeessä kerrotaan opiskelussa tarvittavista laitteista. Verkko-opinnoissa oma tietokone ja kuulokemikrofoni ovat välttämättömiä. Jos opiskelet pääasiassa JAMKin tiloissa, voit hyödyntää JAMKin opiskelijakäyttöön tarjoamia tietokoneita.

  • Kannettava tietokone. Yleensä ajantasainen perusläppäri riittää, mutta opiskeltavalla alalla (esim. insinööriopinnot) saattaa olla lisävaatimuksia.
  • Kuulokemikrofoni. Tarvitset kuulokemikrofonin verkko-opetukseen osallistumiseen. Laptopin mikrofoni ja kaiutin eivät riitä hyvänlaatuiseen verkkokokoustamiseen.
  • Tabletti ja/tai älypuhelin helpottavat opiskelua. Voit käyttää niitä mm videoiden tekemiseen, tiedostojen editoimiseen ja selaamiseen.

Asenna Office ja Zoom

JAMK tarjoaa ilmaiseksi mm. Office365 ja Zoom-ohjelman. Asenna ne laitteillesi jo ennen opintojesi alkua:

Synkronoi sähköposti

Opiskelijasähköpostin seuraaminen on todella tärkeää, sillä tärkeimmät viestit tulevat sitä kautta. Parhaiten tämä onnistuu asentamalla JAMK sähköposti puhelimeesi.

Voit periaatteessa käyttää mitä tahansa sähköpostiohjelmaa kännykässä, mutta on suositeltavaa ladata Outlook appsi sovelluskaupasta. Outlook appsilla kalenteri ja muut toiminnot toimivat moitteettomasti.

Kuinka saan sähköpostin puhelimeen/tablettiin?

Sähköposti löytyy myös verkosta o365.jamk.fi sivujen kautta.

Lisää ohjeita

Lue lisää JAMKin työasemilla olevista ohjelmistoista Helpdeskistä Työaseman ohjelmistot

Opiskelijakunta JAMKOn Uuden Opiskelijan Opas