Liikkuva työ

Opetusta tapahtuu usein muuallakin kuin omilla kampuksilla: muissa kaupungeissa tai jopa toisissa maissa. Muista, että etukäteen varustautuminen auttaa esityksen ja opetuksen onnistumisessa. Kaikissa esitystiloissa ei välttämättä ole kiinteää tietokonetta, jolloin oma kannettava tietokone saattaa tulla tarpeeseen. Esittämään pääset kuitenkin myös vaikka tabletilla. Jotta voisit yhdistää tabletin videoprojektoriin joko VGA- tai HDMI-kaapelilla, tarvitset välikappaleen (kuva alla). Välikappaleita on niin VGA-kaapeleihin kuin HDMI-kaapeleihinkin.

 

vanhaipadliitin

lightningliitin

Puhelimen internet-yhteyden jakaminen

Jos tarvitset internetiä esittämiseen ja kohdepaikan verkkoyhteys on huono, voit ottaa käyttöön internet-yhteyden jakamisen puhelimestasi tai tabletistasi. Tällöin sinun tulee käyttää puhelimestasi tai tabletistasi Jaettua/kannettavaa yhteyttä. Laita puhelimestasi/tabletistasi päälle Kannettavan yhteyspisteen jako/ Oma yhteyspiste. Tämän jälkeen voit etsiä tietokoneeltasi langattomien verkkoyhteyksien listalta omassa puhelimessasi lukevien tietojen mukaista verkkoyhteyttä. Verkkoyhteys pyytää salasanaa, jonka näet puhelimestasi/tabletistasi jaettavan/oman yhteyspisteen kohdalta. Verkkoyhteyden voit jakaa noin viiteen laitteeseen, eli verkkoyhteyden jakamista voit hyödyntää myös opiskelijoidesi kanssa.

Mobiilidata ulkomailla

Ulkomailla matkustaessa internet-yhteyden käyttö saattaa koitua kalliiksi, joten muistathan aina laittaa mobiilidatan pois käytöstä saapuessasi toiseen maahan. Huomaa, että esimerkiksi sähköposti tai säätiedot saattavat käyttää puhelimesi internet-yhteyttä myös silloin, kun sinä et tiedä sitä käyttäväsi. Valitse tällöin puhelimestasi Asetukset – Mobiiliverkko/Mobiilidata – ja poista käytöstä. Sama pätee myös SIM-kortillisella tabletilla. Palatessasi Suomeen muista palauttaa mobiilidata puhelimessasi/tabletissasi käyttöön. Ulkomailla liikuttaessa paras on etsiä paikkoja, joissa on avoin langaton verkko (WiFi). Näitä löytyy usein lentokentiltä, kahviloista, jopa joidenkin kaupunkien yleisinä avoimina verkkoina. Avoimeen WiFiin et tarvitse salasanaa ja sen käyttö on ilmaista. Muista kuitenkin kiinnittää huomiota tietoturva-asioihin käytäessäsi avoimia langattomia verkkoja ulkomailla.

Muuta, mitä saatat tarvita matkallasi (kuvassa AppleTv-kaukosäädin sekä USB-liitännällinen headset):

appletvsaadin  headset