Monimuoto-opetustilat

Monimuoto-opetustila on huone, jossa tilan varustus tukee useampia opetusmuotoja sisältävää opetuksen toteutustapaa. JAMKin monimuoto-opetusta tukevissa tiloissa on pyritty modernia esitystekniikkaa hyödyntäen mahdollistamaan samanaikaisesti sekä fyysisesti että virtuaalisesti läsnäolevien opetus, esim. Zoom tai Teams-verkkokokousjärjestelmää hyödyntäen. Käytännössä tilat on varustettu siten, että tilassa on vähintään kaksi projektoria, kahdella näytöllä varustettu tietokone, ohjattava web-kamera ja laadukas kokousmikrofoni. Lisäksi tilassa on esitystekniikan ohjausjärjestelmä ja -paneeli, jonka avulla voidaan valita mitä kuvaa milläkin projektorilla näytetään.

Hallitse monimuoto-opetustilanteesi:

  • Aseta luokan tietokone jatketun näytön tilaan, jossa toisella näytöllä näytetään opetukseen liittyvää esitystä ja toisella näytöllä etäopetusjärjestelmää (Zoom tai Teams).
  • Valitse luokan takaseinälle heijastavaan projektoriin etäopetusjärjestelmän näkymä ja etuseinälle heijastavaan projektoriin fyysisesti läsnäoleville opiskelijoille näkyvä opetuksen sisältönäkymä.
  • Jaa sisältönäkymä myös etäopiskelijoille etäopetusjärjestelmän välityksellä.
  • Seinälle asetetulla ja kaukosäätimellä ohjattavalla webkameralla voit näyttää etäopiskelijoille valitsemaasi kameran näkymää.
  • Tilassa fyysisesti läsnäolevat ja etäopiskelijat kommunoivat keskenään kokousmikrofonin avulla. Etäopiskelijat voivat osallistua myös järjestelmän chatin välityksellä.