Langaton kuvansiirto

Apple-laitteiden (MacBook, iPad, iPhone) käyttäjille on ollut jo jonkin aikaa tarjolla AppleTV langattomaan kuvansiirtoon. JAMKilla Apple-TV-laitteita on asennettu joihinkin tiloihin (auditoriot,  neuvotteluhuoneet, TV-vaunut). Langaton kuvansiirto tapahtuu AirPlay-peilauksen kautta.

Windows 10, Windows Phone ja Android -käyttäjille on tarjolla langattomaan kuvan siirtoon Miracast -näytönpeilaustekniikka. Se on tuettu käyttöjärjestelmätasolla Windows 10, uusissa Windows Phone ja Android-laitteissa (vähintään Android 4.2). Esityslaitteessa täytyy olla joko sisäänrakennettuna tuki Miracastilla, tai siihen voidaan liittää esim. Microsoftin Wireless Display adapter vapaaseen hdmi-liitäntään. JAMKilla Miracastia vasta pilotoidaan ja yksi tätä tekniikkaa tukeva TV-vaunu on käytössä IT-Dynamon kirjastossa. Testien perusteella vaikuttaa lupaavalta ja toimivalta vaihtoehdolta Windows- ja Android-laitteille.

Peilaus Androidilla

Asetukset|Näyttö|Langaton näyttö|. Valitse listalta joku käytettävissä olevista näytöistä.

Peilaus Windows 10:llä

Windows + P|Connect To Wireless Display|. Valitse joku käytettävissä olevista näytöistä.

Langatonta näytönpeilausvaihtoehtoa, joka käyttöjärjestelmätasolla olisi tuettu sekä Apple-, Windows- että Android-järjestelmissä ei ole tarjolla.

Katso seuraavaksi: Dokumenttikamera opetuksessa