Dokumenttikamera opetuksessa

Liitä dokumenttikamera esityslaitteeseen (projektori, televisio) samaan tapaan kuin tietokonekin eli hdmi-kaapelilla. JAMKilla käytössä olevissa dokumenttikameroissa väliin tarviset dvi>hdmi -sovittimen, joka on yleensä dokumenttikamerassa valmiiksi kiinnitettynä.

doku

Kuvassa Valjakka-auditorion dokumenttikamera

Myös usb-liitännän kautta kamera on mahdollista liittää tietokoneeseen. Silloin voit näyttää dokumenttikameran kuvaa tietokoneeseen asennettavan SDP Viewerin kautta ja tarvittaessa tallentaa ohjelman välittämää kuvaa kuva- tai videotiedostoiksi. Dokumenttikameraa voit käyttää myös web-kamerana, jolloin sen kuva näkyy etäosallistujille esim. Teamsin tai Zoomin välityksellä. Usb-liitännän käyttäminen onkin kätevää, koska silloin ei tarvitse vaihtaa kaapelia ja kuvalähdettä tietokoneen ja kameran välillä, vaan voit näyttää dokumenttikameran kuvaa muun esityksen lomassa tietokoneelta.

dokusofta

Kuvassa tietokoneelle asennettava SDP Viewer

Vinkki! Dokumenttikamera on opetuksessa kätevä apuväline silloin, kun näytät opiskelijoille esineitä, dokumentteja tai vaikka käsinkirjoitettua tekstiä. Opettajat ovat sen avulla tallentaneet videoksi mm. matemaattisten kaavojen käsinkirjoitettua ratkaisuprosessia.

Katso seuraavaksi: Monimuoto-opetustilat