Elmo

Elmo-työpöytä

ElmoTyopoyta

Elmo-työpöytä on JAMKin sähköinen työpöytä, jolle voit kerätä haluamiasi syötteitä. Se mitä työpöydälläsi näkyy, on pitkälti sinun itsesi valittavissa. Elmo-työpöytä löytyy osoitteesta elmo.jamk.fi ja se on käytettävissä myös mobiililaitteilla.

Elmo-työpöytä koostuu vimpaimista, joista opettajille hyödyllisimpiä ovat Opetukseni– ja Kalenteri-vimpaimet.

  • Opetukseni-vimpaimen avulla saat tietoa opintojaksoistasi ja niiden tapahtumista.
  • Kalenteri-vimpaimella näet kalenterimerkinnät Outlookista, tilanvarauksesta ja Elmo-työtilojen kalentereista.

Muita tärkeitä seurattavia vimpaimia ovat uutiskanavat Elmo uutiset (kaikille sama sisältö) ja Elmo nopeat (sisältö käyttäjän valittavissa) sekä Sähköinen asiointi, josta löydät oikopolkuja JAMKin sähköisiin palveluihin ja lomakkeisiin. Asianhallinnan valmishaut -vimpaimella voit seurata asioiden käsittelyä JAMKissa ja lukea virallisia asiakirjoja.

Elmo-työpöydän ohjeet

ElmoTyotilatElmo-työtilat

Elmo-työtilat (teams.jamk.fi) ovat ryhmätyötiloja, joita voidaan hyödyntää esim. hankkeiden tai projektien toiminnassa. Työtilat tarjoavat oletuksena mm. seuraavat työkalut:

  • Dokumenttien säilytys ja muokkaus (Jaetut asiakirjat) – myös yhdessäkirjoittaminen
  • Ilmoitukset ryhmän jäsenille  (Ilmoitukset) – herätteet nästä saat joko Elmo-typöydälle tai sähköpostiin
  • Keskustelupalsta ryhmän jäsenille (Ryhmän keskustelu)
  • ”Nakkilista” työtilan jäsenille (Tehtävät) – myös tämä näkyvät Elmo-työpäydällä Tehtävät-vimpaimessa.

Työtilan hallinnoijat voivat lisätä mainittujen työkalujen lisäksi useita muita ryhmätyövälineitä. Työvälineitä voidaan lisätä / poistaa ja muokata tarpeen mukaan.

Työtilat ovat mobiilisti käytettäviä ja niihin on pääsy aina kun sinulla on tarvittavat oikeudet ja internet-yhteys. Dokumenteissa on versionhallinta, joten voit palauttaa tarvittaessa vanhemman version dokumentista käyttöön.

Elmo-työtiloista on integraatio JAMKin asiakirjanhallintaan (Tweb). Dokumentit ja asiakirjat voidaan siirtää esim. hankkeen/projektin päätyttyä parilla klikkauksella arkistoon.

Kuka tahansa JAMKin henkilökuntaan kuuluva voi tilata työtilan käyttöönsä: tilauspainike löytyy, kun menet Elmo-työtiloihin ja valitset sieltä kohdan Tilaa uusi työtila. Jäseniksi työtiloihin voidaan lisätä jamkilaisia (myös opiskelijat), ryhminä tai yksittäisinä käyttäjinä. Jos sinun tarvitsee nostaa työtilaan JAMKin ulkopuolisia käyttäjiä, voit tilata hänelle tunnuksen ja oikeudet HALKO-palvelun kautta. Työtilojen sisällä voidaan määrittää käyttäjille oikeuksia katselusta muokkaamiseen.

Elmo-työtilan ohjeet

elmointraElmo-intra

Elmo-intra (intra.jamk.fi) on paikka josta löytyy jamkilaisille suunnatut uutiset/tiedotteet/ohjeet/prosessikuvaukset/keskustelut jne. Intra on siis paikka, jossa JAMK tiedottaa sisäisesti ajankohtaisista asioista (juu, ei todellakaan enää missään sähköpostissa – turha sitä odottaa). Toisaalta intra on paikka, jossa jokainen jamkilainen voi osallistua keskusteluun tai kommentoida sinne laitettua uutista. Elmo-intran sisällöntuotanto on hyvin hajautettua, joten periaatteessa jokainen meistä on sisällöntuottaja.

Opiskelijoilla on oma Elmo-intransa, jota henkilökunta pääsee lukemaan. Opiskelijat eivät pääse henkilökunnan intraan.

Myös Elmo-intraa voit seurata mobiililaitteellasi. Voit hyödyntää intran seuraamiseen Elmo-työpöytääsi, siellä voit itse valita mitä uutisvirtoja ja aihealueita haluat työpöydälläsi seurata.

Elmo-intran ohjeet

MyElmoMyElmo (oma profiili)

Oman profiilisi löydät kun menet Elmoon ja klikkaat sillä oikeassa ylälaidassa olevaa omaa nimeäsi. Sieltä löytvyvät omat tietosi jotka näkyvät muille käyttäjille kaikkialla Elmossa. Osa tiedoista tulee suoraan taustajärjestelmistä, mutta osan tiedoista voit itse täydentää.

Muokkaa profiiliasi -kohdan kautta pääset lisäämään tietoja profiiliisi. Kaikki lisäämäsi tiedot löytyvät Elmon hakutoiminnolla. Eli jos laitat vaikka Kysy minulta -kohtaan lisää aihealueita, löytyy profiilisi kyseisiä hakusanoja käytettäessä. Osaamiset/Qualifications ja Tutkinnot/Degrees -kohtiin syöttämäsi tiedot näkyvät myös jamk.fi-sivustolla olevassa yhteystietokortissa.

Lisätietoja ja ohjeita Elmon käyttöön löytyy JAMKin Elmo-ohjeista.