Avoin materiaali

Oppimateriaalien ja oman aineiston jakaminen verkossa on antoisaa. Avoin materiaali on helposti saavutettavissa ja voi tavoittaa suuriakin yleisöjä. Näin voit lisätä tunnettuuttasi asiantuntijana, saada uusia kontakteja ja mielenkiintoista palautetta. Avoimesti jaetun materiaalin – kuten muunkin materiaalin – osalta tulee olla tarkkana, että tekijänoikeus toteutuu eli sinulla on lupa jakamaasi materiaaliin (esim. kuvat). Kun haluat julkaista materiaaliasi avoimesti verkossa, voit käyttää erilaisia sosiaalisen median tai JAMKin tarjoamia palveluita:

Avoimet oppimateriaalit

JAMKin avoimissa oppimateriaaleissa voi julkaista monenlaista materiaalia. Yleisimpiä sivustoja ovat opintojaksoihin liittyvät sivustot sekä ohjesivustot. Sivustot on kätevä linkittää vaikka Optima-työtilaan, jossa opiskelijat suorittavat ko. opintoihin liittyviä tehtäviä. Voit tilata sivuston itsellesi tai työryhmällesi oppimateriaalisivustolta.

Blogi

JAMKin blogipalvelussa on henkilöstön asiantuntijablogeja, opiskelijoiden blogeja sekä erilaisiin hankkeisiin liittyviä blogeja. Kun haluat kirjoittaa blogia työhösi liittyen, tilaa oma sivusto blogipalvelusta.

Verkkolehdet

JAMKin verkkolehdet ovat julkisia ja luettavissa maksutta. Jos haluat ryhtyä julkaisemaan verkkolehteä, tutustu palveluun verkkolehtisivustolla.

Kyvyt.fi

Kyvyt.fi on JAMKin henkilöstön ja opiskelijoiden käytössä oleva portfoliopalvelu, jota voi hyödyntää myös aineistojen, esimerkiksi opetusmateriaalin jakamiseen. Palvelussa voit tehdä sivuja & sivustoja ja jakaa niitä joko avoimesti verkossa tai salaisen url-osoitteen avulla valituille henkilöille. Kyvyt.fi ohjeet

Moniviestin

Moniviestin on JAMKin tukema videonjakopalvelu. Niin henkilökunta kuin opiskelijat voivat ladata Moniviestimeen videoita ja jakaa niitä avoimesti verkossa tai polkuavaimen avulla vain halutuille henkilöille. Lue lisää Moniviestimestä videojakelukanavana.

Sosiaalisen median palvelut

Some tarjoaa lukemattomia palveluita materiaalin jakamiseen. Suurin osa niistä on maksuttomia, mutta vaatii kirjautumisen eli käyttäjätunnuksen luomisen. Ennen kuin jaat materiaalejasi, esim. esityksiä tai kuvia, selvitä palvelun käyttöehdot. Hyväksi havaittuja palveluita ovat esimerkiksi: