4. Kontaktitapaamiset

Kontaktipäivien (=lähipäivien) tavoitteena on harjoitella, syventää ja soveltaa oppimista sekä ammatillisia dialogi- ja työelämätaitoja. Teoriaa opiskellaan aluksi itsenäisesti tai pienryhmissä esimerkiksi verkon välityksellä. Kontaktitapaamisissa syvennetään teoriatietoja sekä harjoitellaan taitoja käytännössä, esimerkiksi potilassiirtojen ergonomiseen avustamiseen, ammatilliseen vuorovaikutukseen sekä erilaisiin ohjaustilanteisiin liittyen.

Kontaktitapaamisia on, erityisesti ensimmäisenä vuonna, melko vähän. Sen vuoksi niissä korostuu tehokas ajankäyttö, mikä edellyttää hyvää valmistautumista päiviin sekä aktiivista läsnäoloa ja osallistumista opetukseen. Eli tee ennakkotehtävät huolellisesti, tutustu opintojakson materiaaleihin ja hae tarvittaessa ohjausta itsellesi haastaviin teemoihin jo ennen tapaamisia.

Kontaktipäivillä on usean eri opintojakson tunteja eli ole tarkkana aikataulujen lukemisessa, erityisesti jos sinulla on hyväksilukuja johonkin opintojaksoihin liittyen. Varaa myös aikaa siihen, että löydät paikalle oikeaan luokkaan: opetusta järjestetään sekä Rajakadun pääkampuksella että Dynamon kampuksella. Koska kontaktipäiviä on vähän, on syytä kunnioittaa myös muiden työaikaa olemalla ajoissa tunnilla ja muissa tapaamisissa.

Pyrimme ilmoittamaan kontaktipäivien aikataulut sekä mahdolliset muutokset hyvissä ajoin. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista esimerkiksi äkillisten sairastumisten vuoksi. Siksi on tärkeää, että seuraat ammattikorkeakoulun sähköpostiviestejä, Optiman työtilojen  ajankohtaista-palstoja ja ilmoituksia, Yammeria, sekä tarvittaessa voimme laittaa viestejä myös tekstiviestitse (mikäli olet antanut tähän luvan). Muista, että et estä Optimaa lähettämästä sinulle muistutusviestejä sähköpostiin!

Huomioithan, että opetusta on sekä arkipäivinä että viikonloppuisin. Läsnäolo opintojaksojen kontaktikerroilla on pakollista eli varaa nämä päivät kalenteriisi klo 8.00 – 18.00. Päivien yksityiskohtaisemmat sisällöt ja aikataulut tarkentuvat viimeistään noin kuukautta ennen toteutusta. Mahdolliset poissaolot sinun pitää ensisijaisesti korvata osallistumalla vastaavan sisältöisiin kontaktipäiviin. Mikäli tiedät poissaolostasi etukäteen, ole yhteydessä opintojaksoa toteuttaviin opettajiin ja opettajatutoriisi, jotta poissaolon korvaaminen voidaan suunnitella etukäteen. Poissaoloihin pätevät samat syyt kuin työelämässä eli älä tule sairaana kontaktipäiville. Työesteet, lomamatkat yms. eivät ole peruste poissaoloille. Kontaktipäivät ovat usein sisällöltään ja toteutukseltaan sellaisia, että niitä ei voi korvata kirjallisilla tehtävillä.

Kontaktipäivien yhteyteen kannattaa tarvittaessa sopia myös tapaamisia opettajien, opon, oppilaitospastorin ym. tahojen kanssa. Tuolloin voitte tehdä myös ryhmätöitä kasvotusten, hyödyntää kirjaston ja kielikeskuksen palveluita sekä tietenkin rentoutua!