Moodle Jamkissa

Tervetuloa tutustumaan Jamkin Moodleen. Tältä sivustolta löydät ohjeita ja vinkkejä käytetyimpiin ja kysytyimpiin toiminnallisuuksiin opintojaksojen rakentamisessa. Jos olet aloittamassa opettajana tai kouluttajana Jamkissa, tutustu ensimmäisenä Uudelle käyttäjälle -osaan.

Ajankohtaista syksyllä 2023

Moodle päivittyy uuteen versioon 1.8.2023

Päivitys tuo mukanaan uudistuneen ja selkeämmän ulkoasun sekä opettajalle että opiskelijalle. Tutut toiminallisuudet ovat kuitenkin helposti havaittavissa. Päivityksen myötä navigointi selkeytyy ja kurssihaku monipuolistuu. Moodlen työpöytä uudistuu näyttäen tulevat määräajat ja tehtävät entistä selkeämmin. Kurssialueella aktiviteetti- ja aineistoikonit uudistuvat, ne huomataan paremmin ja niiden värit kertovat toimintatavoista.

Syksyn aikana myös Jamkin ohjesivustot uudistuvat. Jamkin Moodle-ohjeet päivitetään vastaamaan uutta Moodlen versiota ohjesivustojen uudistustyön aikana.

Syksyn Moodle-klinikat henkilöstölle

Moodle-klinikat heti lukuvuoden alkaessa antavat mahdollisuuden tutustua ohjatusti Moodlen päivitettyyn versioon. Tämän jälkeen klinikoilla perehdytään aktiviteettien asetuksiin ja käyttötarkoituksiin. 

Jokaisen klinikan alussa on tehokas katsaus aiheeseen, jonka jälkeen on mahdollisuus keskusteluun. Mukaan pääsee liittymällä kanavakokoukseen Teamsissa Verkko-opetus@JAMK Moodle-kanavalla ja samalla kanavalla tallenteet ovat katsottavissa myös jälkeenpäin:

Moodle-klinikat järjestää verkkopedagogiikan suunnittelijat.