3.1.1 Maahanmuuttajien koulutuspoluista

Saat käyttöösi diasarjan (Maahanmuuttajan koulutuspoluista), jossa on esitetty maahanmuuttajien yleisimpiä koulutuspolun vaiheita. Esitys koostuu lyhyistä kuvauksista ja vinkin lisätiedon saamiseksi. Suomen koulutusjärjestelmässä on tapahtunut ja tapahtuu isoja lainsäädännöllisiä muutoksia lähivuosina. On tärkeää, että tarkistat tässä esitetyt tiedot ja linkit. Voit hyödyntää materiaalia oman tai Ohjaamosi yhteisen koulutuksia koskevan tiedon jäsentäjänä. Voit lisätä esimerkiksi kohtaan ”Kotoutumiskoulutus ja perusopetus” alueesi eri toimijoita yhteystietoineen. Mikäli käytätte tätä koko Ohjaamon yhteisenä tietolähteenä, on tärkeää merkitä, kuka on tiedon tarkistanut ja milloin.


Vinkki!

Maahanmuuttajien koulutuspolkujen tukeminen ammatillisessa koulutuksessa -hankkeessa (MAKOPO) on tuotettu materiaalia. Oheisella videolla SPR Hämeen piirin vastaanottokeskusten  (Lammi, Mänttä-Vilppula ja Tampereen yksityismajoitusyksikkö) johtaja Minna Jussilan mietteitä maahanmuuttajien kotouttamisesta ja kouluttautumisesta.
Maahanmuuttajien koulutusjärjestelmää kotouttamispolun eri vaiheissa valotetaan tällä videolla. Ota selvää, mitkä ovat oman Ohjaamosi paikkakuntien maahanmuuttajien koulutusta tarjoavat tahot. Selvitä, miten ja millä kriteereillä koulutuksiin hakeudutaan. Videot on tuotettu vuonna 2017, joten tarkista tietojen ajantasaisuus.