Blogi

Blogin luominen

1.Kirjaudu Kyvyt.fi-palveluun. Ohje kirjautumiseen. Klikkaa yläreunasta Blogit. Klikkaa sen jälkeen oikealta reunasta Luo blogi.

2. Anna blogillesi nimi ja kuvaus. Klikkaa kenttien alta Luo blogi.

3. Tämän jälkeen löydät blogisi aina Kyvyt.fi:stä yläpalkista kohdasta Blogit. Klikkaa blogisi nimeä (esim. ”Oona Opiskelijan blogi”), jotta pääset blogisi sisältöihin.

4. Siirryttyäsi blogisi nimestä eteenpäin klikkaa Julkaise blogi.

5. Tässä vaiheessa sinun ei tarvitse tehdä muutoksia katseluoikeuksiin, vaan voit valita avautuvista asetuksista Tallenna. Tällöin blogisi on luotu mutta ei vielä näy muille. Katseluoikeudet voit lisätä myöhemmin, kun blogisi on valmis näytettäväksi. Lue lisää katseluoikeuksien lisäämisestä.

6. Pääset takaisin blogiisi Kyvyt.fi yläpalkista kohdasta Blogit. Klikkaa sen jälkeen blogisi nimeä. Kun olet klikannut blogisi nimeä, näet oikealla painikkeet:

Painikkeiden kautta voit tehdä seuraavia:

  • Uusi blogimerkintä -> voit kirjoittaa uuden blogikirjoituksen
  • Asetukset -> voit muuttaa blogisi nimeä ja kuvausta
  • Silmä -> voit katsoa miltä blogisi näyttää ulkopuolisille.
  • Kynä -> voit muokata nimimerkkiäsi, blogin ulkoasua sekä katseluoikekusia
  • Avain -< voit muokata blogisi katseluoikeuksia
  • Ruksi -< voit poistaa blogin

7. Luo blogiisi ulkoasu, tekstit ja muut sisällöt. Voit myös liittää blogiisi mm. kuvia ja linkkejä. Voit aina päivittää blogisi asetuksia ja luoda uusia julkaisuja.

8. Anna lopuksi katseluoikeudet joko Julkisena tai Salaisella URLilla. Ohjeet katseluoikeuksien lisäämiseen. Kopioi ja lähetä linkki haluamillesi katsojille.