- Kieli, osallisuus ja oppiminen -ohjelma 4–8 -vuotiaille. Eri kieli- ja kulttuuritaustaisen lapsen kielen kehityksen ja osallisuuden vahvistamiseen ohjaava nettisivusto. Tehty Helsingin kaupungin sosiaali-, opetus- ja terveystoimen yhteistyönä. Toimintaa on kehitetty osana Työ- ja elinkeinoministeriön hallinnoimaa Osallisena Suomessa -hanketta.
- Monikulttuurisen lapsen itsetunnon tukeminen päiväkodissa. SeAMK:n Sosiaali- ja terveysalan opinnäytetyö (Katarina Koivusipilä) monikulttuurisen identiteetin tukemisesta ja säilyttämisestä varhaiskasvatuksessa.
- Monikulttuurinen varhaiskasvatus päiväkodissa. SeAMK:n Sosiaali- ja terveysalan opinnäytetyö (Elina Littunen) monikulttuurisen varhaiskasvatuksen arjen toimintatavoista.
- Kielituokioita päiväkoti-ikäisille maahanmuuttajataustaisille lapsille. Diakonia-ammattikorkeakoulun sosiaalialan opinnäytetyö (Veronika Erikainen). Materiaalia 3–6 -vuotiaiden maahanmuuttajataustaisten lasten kielellisen taitojen kehityksen tukemiseen.
- Osaamista kieli- ja kulttuuritietoiseen varhaiskasvatukseen. Opas varhaiskasvatuksen henkilöstölle arjen tueksi monikielisyyteen sekä kieli- ja kulttuuritietoisuuteen liittyen. Opas on tehty Turun yliopiston OSKU-hankkeessa (OPH) ja se sisältää paljon materiaalilinkkejä mm. kielen opetukseen ja arviointiin.
- Opas maahanmuuttajavanhempien ja päiväkodin henkilökunnan välisen kommunikoinnin helpottamiseksi. Opastusta päiväkodin arjen kanssakäymistilanteisiin. Sisältää kuvitettua sanastoa eri tilanteisiin. Tehty Mikkelin ammattikorkeakoulun sosiaalialan koulutusohjelman opinnäytetyönä (Sara Ritosalo).
- Varhaiskasvatuksen kuvallinen opas maahanmuuttajavanhemmille. Laurea ammattikorkeakoulun sosionomikoulutuksen opinnäytetyö (Netta Niittynen ja Outi Viuha), jonka lopussa on kuvallinen opas suomalaisesta varhaiskasvatuksesta maahanmuuttajavanhemmille.