3.2.4 Vanhemmuus, perhe ja kasvatus

  1. Tietoa lastensuojelusta. Lastensuojelun Keskusliiton tuottama sivusto, joka tarjoaa perustietoa lastensuojelusta Suomessa. Täältä löytyy tietoa lasten huolenpidosta ja sen vastuista Suomessa sekä perheille suunnatuista palveluista. Kielet: suomi, selkosuomi, englanti, ruotsi, ranska, venäjä, viro, somali, arabia, farsi ja kurdi.
  2. Lastenkasvatusvihkoset. Väestöliiton tietovihkoset lasten kasvatuksesta Suomessa. Kielet: arabia, albania, burma (Myanmar), englanti, kurdi (sorani), somali ja venäjä sekä selkosuomi.
  3. Vanhemmuuden roolikartta. 2011. Oppaan viimeisillä sivuilla olevaa karttaa voi hyödyntää maahanmuuttajaperheiden kanssa työskennellessä. Helppotajuinen ja kuvilla varustettu kartta toimii myös luku- ja kirjoitustaidottomien kanssa työskennellessä. Kuntaliiton ja Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän julkaisu. Kartan kielet: suomi, ruotsi, englanti, ranska, somalia ja venäjä.
  4. Monikulttuurinen työkalupakki ammattilaisille ja asiakkaille. 2018. LAPE Pirkanmaan opas.
  5. Kaksikielisyys-esitteet. Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveystoimen lyhyt ohje vanhemmille siitä, miksi tulisi puhua omaa kieltä lapsilleen. Kielet: suomi, arabia, bosnia, englanti, kiina, kurdi, persia, ranska, ruotsi, serbia, turkki, venäjä, vietnam ja viro.
  6. Turvataidot ja lapsen keho -juliste. Väestöliiton tuottama juliste, jossa lapsia ohjataan kunnioittamaan ja suojelemaan omaa ja toisten kehoa. Kielet: suomi, ruotsi, englanti, viro, venäjä, inarinsaame, pohjoissaame, koltansaame ja arabia.
  7. Poikien ei-lääketieteellinen ympärileikkaus. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla asiaa poikien ei-lääketieteellisestä ympärileikkauksesta sekä esitteet erikielisille vanhemmille. Kielet: suomi, ruotsi, englanti, somali, arabia, sorani ja dari.