3.2.1 Yhteiskuntatietoa maahanmuuttajille

  • Suomi sinun kielelläsi. Laajasti tietoa Suomesta ja Suomeen muuttamisesta. Kielet: suomi, ruotsi, englanti, venäjä, ranska, viro, somali, espanja, turkki, kiina, persia ja arabia. Sivuston on julkaissut Helsingin kaupunki ja sen rahoittaa valtio sekä InfoFinlandissa mukana olevat kunnat.
  • Opas esikotoutumiseen. OTTO-hankkeessa (ESR) tuotettu opas esikotoutumisen vaiheeseen suomalaisesta yhteiskunnasta ja siihen osallistumisesta. Kielet: selkosuomi, osin englanti
  • Tervetuloa Suomeen -opas. Työ- ja elinkeinoministeriön perustietopaketti Suomesta ja yhteiskunnasta. Kielet: suomi, ruotsi, englanti, venäjä, viro, ranska, espanja, thai, kiina, arabia, persia, somali ja turkki
  • Moving to Finland -sivusto. Perustietoa suomalaisesta yhteiskunnasta ja arkielämästä sekä suomen kielen perussanastoa. Sivusto on tarkoitettu erityisesti Suomeen tuleville kiintiöpakolaisille. Kielet: englanti, ruotsi, ranska, swahili, burma, persia, kurdi, arabia. Sivuston on laatinut Kansainvälinen siirtolaisjärjestö Maahanmuuttoviraston ja Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) tuella.
  • Omakielinen yhteiskuntaorientaatio. Suomen pakolaisavun AMIF-rahoituksella tekemä valmis kurssipohja ja oppikirja omakieliseen yhteiskuntaorientaatioon. Kielet (4/2019) suomi, arabia ja somali. Lisää käännöksiä tulossa.