JAMKOn Uuden Opiskelijan Opas

Opiskelijakunnan tietopaketti uusille opiskelijoille

Terveydenhuolto Jyväskylässä

terveys_sivustolle

OPISKELUTERVEYDENHUOLTO JYVÄSKYLÄSSÄ

 

Kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelukeskus vastaa opiskeluterveydenhuollon järjestämisestä Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Opiskeluterveydenhuolto koskee maanantaista perjantaihin kaikkia opiskelijoita kotikunnasta riippumatta. Terveydenhuoltoon sisältyvät terveydenhoito (terveystarkastukset, rokotukset, ehkäisyasioiden hoito jne.), sairaanhoito, mielenterveystyö ja opiskeluympäristön terveydellisten olojen valvonta. Työstä vastaavat terveydenhoitaja ja lääkäri.

Opiskeluterveydenhuollon lääkärin vastaanotolle varataan aika terveydenhoitajalta. Psykologin sekä fysio-, ravitsemus- ja puheterapeutin palveluista saa tietoa terveydenhoitajalta. Koulutusyksikkökohtaista tietoa saa lukuvuoden alussa terveydenhoitajan infotilaisuudessa ja Elmo-opiskelijaintrasta (käyttäjätunnuksellinen).

Maksuttomat palvelut

  • terveydenhoitajan palvelut
  • perhesuunnittelukäynnit sekä terveydenhoitajalla että lääkärillä
  • laboratoriotutkimukset
  • röntgenkäynnit
  • terveystarkastus- ja kutsuntaterveystarkastuskäynnit lääkärillä

Psykologin sekä fysio-, ravitsemus- ja puheterapeutin sekä depressiohoitajan palveluista saa tietoa terveydenhoitajalta. Lisätietoja.

Sairaanhoidollinen käynti opiskeluterveydenhuollon lääkärillä on maksullinen palvelu. Maksu peritään enintään kolme kertaa vuodessa. Kun maksukatto on täyttynyt, maksua ei peritä saman vuoden aikana. Maksu koskee suomalaisia opiskelijoita, opiskelijoita, joilla on kotikunta Suomessa sekä EU- ja ETA-maiden, Sveitsin tai Kanadan Quebecin kansalaisia, joilla on vaadittavat todistukset. Tarkista ajantasaiset hinnat: http://www.jyvaskyla.fi/terveys/opiskeluterveydenhuolto/maksut

Lisätietoja | opiskeluterveydenhuolto Jyväskylässä (AMK)

 

Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijaterveydenhuolto

Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijaterveydenhuolto: Sepänkatu 3 B, 40720 Jyväskylä. Terveydenhoitajan vastaanotto ilman ajanvarausta klo 8 – 10.30, muina aikoina ajanvarauksella.

Kiireettömissä asioissa, ota yhteys omaan alasi terveydenhoitajaan puhelinaikana: varmista oman alasi yhteystiedot ja soittoajat

Opiskeluterveydenhuollon yhteinen päivystyspuhelin (AMK ja 2. aste) vastaa ma-to klo 8-16 ja pe 8-13, puh. 014 266 2260. Numero on tarkoitettu vain kiireellisten asioiden hoitoon (esim. ajan peruminen, äkillinen sairastuminen yms.). Ajan terveydenhoitajalle (terveystarkastus, rokotuskäynti, keskustelutapaaminen, ehkäisyn aloitus sekä ehkäisyn seurantakäynti.) voi varata, siirtää ja peruuttaa myös sähköisesti osoitteesta www.hyvis.fi/keskisuomi/fi/

Huom! Opiskeluterveydenhuollossa ei hoideta asioita sähköpostitse.


Opiskeluterveydenhuollon asiakasmaksut

Sairaanhoidollinen käyntimaksu opiskeluterveydenhuollon lääkärillä on 20,90 euroa. Maksut peritään 18 vuotta täyttäneiltä, enintään 3 kertaa vuodessa. Käyntimaksua ei peritä, kun maksukatto on täyttynyt.

Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä lääkärinajasta perittävä maksu on 51,40 euroa 15 vuotta täyttäneiltä. Ajan voi perua vielä samana päivänä soittamalla opiskeluterveydenhuollon päivystyspuhelimeen p. 014 266 2260. Opiskeluterveydenhuollon yhteinen päivystyspuhelin (AMK ja 2. aste) vastaa ma-to klo 8-16 ja pe 8-14. Numero on tarkoitettu vain kiireellisten asioiden hoitoon.

Lääkärinlausunnot maksavat 20,80 – 61,80 € todistuksesta riippuen. Maksua ei peritä, jos sillä osoitetaan sairausloman tarve ja haetaan sairausvakuutuksen päivärahaa.

Huom! EU:n ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden kohdalla on hinnoista eri sopimukset.

Terveysasemat

Äkillisissä sairastapauksissa ja tapaturmissa voit ottaa yhteyttä suoraan asuinalueesi terveysasemalle arkisin klo 8 – 16.00. Tarkista terveysasemasi yhteystiedot tästä. Oman alueen lääkärin tai hoitajan voit selvittää osoitteesi avulla.

Ensiapu arkisin klo 16:00 – 8:00 ja viikonloppuisin Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä, Keskussairaalantie 19. Keskussairaalan päivystyksen puhelinneuvonta puh. 0100 84 884

 

Hammashoito

Jyväskylässä kirjoilla oleva opiskelija saa hammashoitoa oman asuinalueensa hammashoitolassa. Opiskelijat saavat kerran opiskelunsa aikana suun terveystarkastuksen opiskelupaikkakunnallaan. Aika varataan itse ajanvarauksesta. 18 vuotta täyttäneen käynnistä veloitetaan asetuksen mukaiset hoitomaksut.

Ulkokuntalaiset dentalsmile1opiskelijat saavat kiireellistä ensiapua (esim. hammassärky, hammastapaturma tai ärtynyt viisaudenhammas) opiskelupaikkakunnan terveyskeskuksessa kotikunnasta riippumatta. Hoitopaikkana on oman asuinalueen hammashoitola.

Lisätietoja

Hammashoidon kiireellinen ensiapu ja päivystys

Suun terveydenhuollon päivystyksessä hoidetaan kiireelliset särky- ja tapaturmatapaukset.

Päivystys arkisin klo 8–16 oman alueen ajanvarausnumerosta.
Päivystyspaikka ilmoitetaan sinulle ajanvarauksen yhteydessä.

Päivystys muina aikoina
– arkisin klo 16 jälkeen
– viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8-21

Soita p. 0100 84 884, josta tarvittaessa ohjataan hoitoon Kyllön terveysaseman hammashoitolaan, os. Keskussairaalantie 20, Jyväskylä.
Puhelinneuvonta palvelee arkisin klo 16–8 ja viikonloppuisin ja arkipyhinä vuorokauden ympäri. Iltaisin klo 16 jälkeen päivystys on varalla oloa ja tarvittaessa päivystävä hammaslääkäri kutsutaan paikalle.

Lisätietoja hammashoidon päivystyksestä