JAMKOn Uuden Opiskelijan Opas

Opiskelijakunnan tietopaketti uusille opiskelijoille

Opiskelijakortilla opiskelijaksi!

Opiskelijakortilla virallisesti opiskelijaksi!

Opiskelijakunnan jäsenenä liityt yli 4000:n opiskelijan joukkoon, joka varmistaa, että opiskelijaelämäsi on sujuvaa ja turvattua. Yhden opiskelijan ääni ei kauas kanna, mutta yli 4000 ääntä kuuluu jo tiheämmänkin metsän läpi. Lisäksi opiskelijakunnan jäsenyys ja sen myötä opiskelijakortti on avain opiskelijan arjen helpottamiseen mittavien etujen kautta.

Miksi?

 • Opiskelijakortilla saa kymmeniä alennuksia valtakunnallisesti. Näistä esimerkkinä VR:n kaukoliikenteen junissa 30%:n alennus Peruslipusta ja Sarjalipusta. Matkahuollon matkoista alennus on bussiyrityskohtainen. Ajantasaiset alennukset löytyvät jamko.fi –sivulta.
 • Opiskelija-alennuksia myönnetään myös paikallisesti. Aina kannattaa kysyä mahdollisista opiskelija-alennuksista!
 • Frankin neuvottelemat valtakunnalliset edut kivijalkaliikkeisiin.
 • JAMKOn tapahtumiin ja turnauksiin jäsenet osallistuvat huippuedullisesti.
 • Opiskelijakortista voit tehdä JAMKin kirjastokortin, kätevää eikö?! Aktivoi korttisi ensimmäisellä lainauskerralla.
 • JAMKOn jäsenenä olet osa perhettä nimeltä opiskelijakunta. Voit osallistua toimintaan, äänestää vaaleissa ja asettua ehdolle edustajistoon tai hallitukseen.
 • JAMKO on neuvotellut edullisemmat hinnat mm. JAMKOn kautta kansitettavista opinnäytetöistä. 
 • JAMKO on opiskelijoiden edunvalvoja; ongelmia opetuksen, ohjauksen tai opettajien kanssa on tehokkainta käsitellä opiskelijakunnan kautta. JAMKO edustaa sinua työryhmissä JAMKin sisällä ja tekee työtä myös Jyväskylässä opiskelijan arjen parantamiseksi. Vaikutustyötä tehdään myös valtakunnallisesti SAMOKin kautta. Jäsenenä voit vaikuttaa siihen, miten sinun asioitasi hoidetaan.
 • JAMKOn jäsenet voivat halutessaan laajentaa fyysisen opiskelijakortin etuja digitaalisella opiskelijakortilla ilman lisämaksua.

Opiskelijakortin tilaaminen Step-by-Step

1. Uudet opiskelijat voivat liittyä JAMKOn jäseneksi ja tilata opiskelijakortin sen jälkeen, kun ovat ilmoittautuneet läsnäoleviksi opiskelijoiksi opintopolku.fi-järjestelmässä ja saaneet koulun verkkotunnukset.

2. Lisäksi ennen kuin voit tilata opiskelijakortin kirjaudu Asioon ja anna ASIOssa lupa luovuttaa tietojasi opiskelijakunnalle opiskelijastatuksesi tarkastamista varten. Lisätietoja.

Klikkaa ohjeet auki kuvasta:

3. Liittymistä varten tarvitset itsestäsi myös digitaalisen kasvokuvan.

4.  Liity JAMKOn jäseneksi ja tilaa opiskelijakortti osoitteessa www.jamko.fi/jasenyys. Sivulta löydät myös lisäohjeita ja valmiita vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. Ongelmatilanteessa ota yhteyttä jäsenpalveluiden asiantuntijaan: jasenpalvelu(a)jamko.fi.

5. Opiskelijakortin toimitusaika on noin kaksi viikkoa, ruuhka-aikana noin 3 viikkoa. Saat noutoilmoituksen koulun sähköpostiosoitteeseen, kun opiskelijakorttisi on noudettavissa ilmoituksessa mainitulta jäsenpalvelupisteeltä.

6. Maksun voit suorittaa joko nettipankissa tai JAMKOn jäsenpalvelupisteissä pankkikortilla, toimistolla myös käteisellä. Korttia noutaessasi korttiin liimataan jäsenyyden voimassaolon osoittava lukuvuosi- tai lukukausitarra, riippuen siitä oletko liittynyt jäseneksi lukukaudeksi tai lukuvuodeksi.

7. Alkusyksystä JAMKOn jäsenpalvelupisteet löytyvät kaikilta kampuksilta. JAMKOn toimiston jäsenpalvelupiste palvelee koko lukuvuoden Rajakadun kampuksella ja tämän lisäksi syyskuussa jäsenpalvelupisteet toimivat Dynamolla, Musiikilla ja Tarvaalassa. Tarkat aukioloajat päivitetään JAMKOn nettisivuille.

Lisää yksityiskohtaista tietoa liittymisestä

Jäsenkausi, jäsenyyden voimassolo ja hinnat

Jäsenkausi on joko kuluva lukukausi tai lukuvuosi valinnan mukaan. Jäsenyyden voimassaolo osoitetaan opiskelijakortilla, jossa on kuluvan kauden lukukausi- tai lukuvuositarra. Jäsenyys on siis muistettava jatkaa lukukausittain tai lukuvuosittain!

 • Syyslukukauden jäsenyys on voimassa seuraavan vuoden tammikuun loppuun
 • Koko lukuvuoden jäsenyys on voimassa seuraavan vuoden syyskuun loppuun
 • Kevätlukukauden jäsenyys on voimassa saman vuoden syyskuun loppuun.

Jäsenmaksut

 • Koko lukuvuoden jäsenyys 35 € (+ 5 € kortin valmistamiskustannukset)
 • Lukukauden jäsenyys (syksy tai kevät) 22 € (+ 5 € kortin valmistamiskustannukset)

Kun jatkat jäsenyyttä seuraavana lukuvuonna, maksat vain jäsenmaksun ilman korttimaksua ja saat uuden jäsentarran olemassa olevaan korttiisi.Kortti tilataan vain ensimmäisellä liittymiskerralla, paitsi kortin hukkuessa.

Digitaalinen opiskelijakortti

 • JAMKOn jäsenet voivat hankkia fyysisen opiskelijakortin lisäksi digitaalisen opiskelijakortin (Frank App). Frank Appin kautta jäsen saa käyttöönsä sähköisen opiskelijakortin ja sen tarjoamat edut niin verkossa kuin liikkeissäkin. Frank Appilla löydät helposti esimerkiksi lähimmät opiskelijahintaiset ruokapaikat Jyväskylässä tai vaikka matkustaessasi Helsinkiin.
 • HUOM! Digitaalinen opiskelijakortti ei ole yksittäin käyttöönotettava palvelu vaan sen edut ovat lisäpalvelu JAMKOn jäsenyyden ja fyysisen, voimassaolevan opiskelijakortin lisäksi.
 • Saadaksesi applikaation käyttöön sinun tulee olla JAMKOn jäsen sekä läsnäoleva kuluvalla lukukaudella JAMKissa. Ilmainen Frank App on ladattavissa android -puhelimiin Google Play -kaupasta sekä IOS -puhelimiin App Storesta.
 • Liity ensi jäseneksi JAMKOn sivujen kautta ja tsekkaa lisätietoja: www.jamko.fi/frank