JAMKOn Uuden Opiskelijan Opas

Opiskelijakunnan tietopaketti uusille opiskelijoille

Opiskelijakunta JAMKO

Opiskelijoiden asialla ammattikorkeakoulussa toimii opiskelijakunta. JAMKissa toimii opiskelijakunta JAMKO. Opiskelijakunnan asema ammattikorkeakoulussa on vakaa, koska se on säädetty laissa. Opiskelijakunnan jäsenenä opiskelija pääsee helposti osaksi omaa opiskelijayhteisöä ja saa käyttöönsä hyödyllisen opiskelijakortin. Opiskelija-alennukset saakin käyttönsä vain opiskelijakortilla!

Jarkko Pupu ja opiskelijat

JAMKOn tapahtumissa törmäät varmasti maskottiimme Jarkko Pupuun! Tule moikkaamaan!

JAMKO ja erityisesti JAMKOn edunvalvonta ajaa opiskelijoiden etuja koulussa sekä yhteiskunnassa. Opiskelijakunta tekee jatkuvasti koulutus- ja sosiaalipoliittista työtä, jonka tavoitteena on koulutuksen laadun sekä opiskelijan hyvinvoinnin edistäminen. Opiskelijakunta tekee yhteistyötä opettajatutoreiden, opinto-ohjaajien, opintopsykologin ja muiden ohjauksen ja hyvinvoinnin ammattilaisten kanssa, osallistuu korkeakoulun sisäisiin työryhmiin, ottaa kantaa opiskelijoiden asioihin ja tukee koulutusalajärjestöjen työtä. Edunvalvonnan rinnalla toimii myös tutorointi, jonka myötä jokainen opiskelija saa tärkeää tukea opintojen alussa ja uuteen opiskelijaelämään sopeutumiseksi.

JAMKO järjestää opiskelijoille myös monipuolisia vapaa-ajan mahdollisuuksia. Opiskelijoita ilahduttavatkin monimuotoiset huvi- ja kulttuurimenot, edulliset liikuntapalvelut, kansainvälisesti värittyneet tapahtumat ja matkat, sekä edulliset kahvila- ja toimistopalvelut.

Liittymällä opiskelijakunta JAMKOn jäseneksi saat virallisen opiskelijakortin, jolla olet oikeutettu lukemattomiin opiskelija-alennuksiin!

Tiesitkö?

  • JAMKOlla oli yli 4000 jäsentä!
  • Opiskelijakuntien olemassaolo on turvattu lailla vuodesta 2005 lähtien
  •  Jokainen voi olla mukana JAMKOn päätöksenteossa antamalla palautetta, osallistumalla edustajiston kokouksiin, asettumalla ehdolle edustajistovaaleissa ja äänestämällä. Ylintä päätäntävaltaa käyttää opiskelijoista koostuva edustajisto, toimintaa toteuttaa opiskelijoista valittu hallitus, sekä palkattu henkilökunta.
  • JAMKOlla on maskotti nimeltä Jarkko Pupu ja hänen tyttöystävänsä on opiskelijoiden hyvinvointityön lähettiläs Jane Pupu. Tämä kaksikon bongaat varmasti kaikkialla siellä missä tapahtuu!

Hyppää JAMKOn matkaan ja liity jäseneksi: jamko.fi

JAMKOn ja JAMKOlaiset löydät myös sosiaalisesta mediasta