JAMKOn Uuden Opiskelijan Opas

Opiskelijakunnan tietopaketti uusille opiskelijoille

Asuminen

Asunnon etsiminen kannattaa aloittaa heti, kun saat tiedon opiskelupaikasta!IMG_3618.muokattu Kannattaa miettiä, kuinka paljon olet valmis maksamaan vuokraa, haluatko asua yksin vai kämppisten kanssa, ja missä päin kaupunkia haluaisit asua. Keskustassa asunnot ovat kalliimpia kuin kauempana, mutta kauempana asuessa lisäkustannuksia syntyy mm.bussimatkoista. Koska asunnonhakijoita on varsinkin syksyisin tuhansia, ei rimaa kannata asettaa liian korkealle ensimmäisen asunnon suhteen. Tärkeintä on saada joku asunto, mistä aloittaa. Ehdit etsiä uutta asuntoa ja vaikka kämppiksen rauhassa, kun olet ensin saanut opiskelut käyntiin. Jyväskylän kaupungin uusille asukkaille suunnatuilta sivuilta löydät paljon hyödyllistä tietoa uudesta opiskelukaupungistasi.

Tutustu uuden asukkaan sivuihin tästä.

Asuntoja kannattaa hakea etenkin Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiöltä (KOAS). Myös lehti-ilmoittelua sekä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan asuntopalstaa kannattaa seurata. Opiskelijaintra Elmon asuntokanava toimii myös apuna asunnon etsintään. Opiskelijaintraan päästäksesi sinulla tulee olla opiskelijatunnukset. Asuntoja voi löytyä internetin, vuokra-asuntovälittäjen, vakuutusyhtiöiden, pankkien, säätiöiden ja tuttavien kautta. Voit toki jättää myös oman hakemuksesi. Biotalousinstituutin opiskelijoiden kannattaa tiedustella vuokra-asuntoja Saarijärven kaupungin asuntopalveluista ja yksityisten vuokranantajien yhteystietoja Tarvaalan kampuksen opinto-toimistosta.

Mikäli jäät täysin ilman asuntoa, korkeakouluopiskelijoille järjestetään tilapäismajoitusta paikallisessa hotellissa. Lisätietoja sivun lopussa.

Muista nämä asuntoa hankkiessasi:

  • Älä maksa takuuta tai allekirjoita sopimusta ilman, että olet nähnyt asunnon.
  • Muista aina tehdä kirjallinen vuokrasopimus, jossa sovit vuokra-ajasta, vuokrasta ja sen tarkistamisesta. Voit hyödyntää esimerkiksi ympäristöministeriön sivuilta löytyvää sopimuspohjaa.

Vuokralaisen tärpit

Onnea asunnon etsintään!

 Vuokra-asuntojen välittäjiä JyväskylässäKOAS_logo150px

KOAS (Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö)
www.koas.fi

Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy
www.jva.fi

Avara
www.avara.fi

VVO
asiakaspalvelu@vvo.fi
VVO & Lumo: Vuokra‐asunnot Jyväskylä.

Realia Asuntovuokraus / Jyväskylä
www.realiamanagement.fi

Vuokraovi, Jyväskylä
vuokraovi.fi

Opiskelijaintra Elmo
Asuntopalsta

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY
Asuntopalsta

Saarijärven kaupunki
Asuntopalvelut