Tenttivierailu Jamkin Examstudiossa

Ohjeet tenttivierailuun muualta tuleville opiskelijoille

Jamkin pääkampuksen Examstudio BP16 ja Lutakon Examstudio Turbiini K205 ovat auki tenttivierailijoille pääkampuksen ja Turbiinin aukioloaikoina. Pääsy BP16-tenttitilaan on pääkampuksen A1- ja D1-ovien kautta (ks. kampuskartta).

Tenttivierailu tarkoittaa sitä, että suoritat oman korkeakoulusi opintojakson tentin jonkun toisen korkeakoulun EXAM-tenttitilassa. Tenttivierailussa mukana olevat korkeakoulut löydät EXAM-konsortion sivulta: https://e-exam.fi/exam-tenttivierailu/

Ota huomioon seuraavat asiat, kun tulet tenttivierailulle Jyväskylän ammattikorkeakoulun (Jamk) Examstudioon:

1. Tentti-ilmoittautuminen ja tenttiajan varaaminen tapahtuu aina oman korkeakoulun tunnuksilla oman korkeakoulun EXAMissa.

2. Jamkin pääkampukselta löytyy kaksi Examstudiota, kirjastosta ja B-siivestä. Pääkampus sijaitsee Jyväskylän keskusta-alueella osoitteessa Rajakatu 35, ja tenttivierailut suoritetaan Examstudiossa BP16 (B-siipi, P-kerros). Rajakadun kampuksen yhteystiedot ja aukioloajat: https://www.jamk.fi/fi/Yhteystiedot/Paakampus-Rajakatu/

3. Rajakadun Examstudio on avoinna pääkampuksen aukioloaikojen mukaisesti ja Lutakon Examstudio on avoinna Turbiinin pääoven aukioloaikojen mukaisesti. Arki- ja juhlapyhinä tenttitilat ovat pääsääntöisesti suljettu. Loma-aikoina voi esiintyä normaalista poikkeavia aukioloaikoja. Aukioloajat selviävät tenttiajanvarausta tehdessä aina kuukauden eteenpäin kuluvasta päivästä.

4. Tenttivierailuille varattuihin Examstudioihin päästäksesi et tarvitse mitään kulkukortteja. Tenttistudion ovi on auki kerran tunnissa aina 15 min kerrallaan (xx:25-xx:40). Tentit alkavat aina tasan puolelta, joten saavu ajoissa paikalle.

5. EXAM-tenttiin osallistuvalla on velvollisuus pyydettäessä todistaa henkilöllisyytensä korkeakoulun henkilöstöön kuuluvalle valvojalle. Turbiinin Examstudiossa henkilöllisyystodistus asetetaan tenttipöydälle sille osoitettuun paikkaan.

6. Jamkin Examstudion tenttikoneilta on estetty verkkoliikenne muualle kuin EXAM-järjestelmään. Käytettävissä ovat seuraavat ohjelmat:

 • 7-Zip
 • Access
 • Adobe Acrobat
 • Calculator
 • Excel
 • Firefox
 • GeoGebra 6 Classic
 • Irfanview
 • Media Player
 • Notepad
 • PowerPoint
 • Sign Out
 • Windows 10 enterprise 64bit (käyttöjärjestelmä)
 • Word, oikolukuominaisuus EI käytettävissä

Mikäli tarvitset jotain muuta ohjelmaa tentissäsi, et voi suorittaa sitä Jamkin Examstudiossa.

7. Examtilassa Turbiini K205 Cyrillic – Height adjustable on kyrillinen näppäimistö, jolla voit tenttiä esim. venäjänkielisiä tenttejä.

8. Kirjautuminen tenttikoneelle tapahtuu ensin paikallisilla tunnuksilla. Selaimen käynnistyttyä kirjaudut oman korkeakoulusi tunnuksilla EXAM-järjestelmään. Ohjeet kirjautumiseen löydät tenttikoneen vierestä.

9. Tenttitilasta löytyy suttupaperia, kyniä sekä käsipyyhepaperia. Tenttitilaan ei saa viedä mitään omia tavaroita, kuten mobiililaitteita, rannekelloja, kirjoitusvälineitä, reppuja tai laukkuja, juomia tai eväitä eikä ulkopäällysvaatteita. Näitä varten löydät tenttitilan välittömästä läheisyydestä sähköisillä koodilukoilla varustetun lokerikkokaapin, jonne voit jättää henkilökohtaiset tavarasi.

Mikäli tarvitset sellaisia henkilökohtaisia lääkkeitä, jotka pitää olla saatavilla välittömästi akuuttiin tarpeeseen, voit ottaa ne mukaasi tenttiin, mutta ilmoita näistä etukäteen tentin omistavalle opettajalle. Erillisen laskimen (ei kännykän laskin) voit ottaa, mikäli sellainen on tentissäsi sallittu.

10. Tenttitilassa vallitsee hiljaisuus, sillä keskustelu häiritsee muita tenttijöitä.

11. EXAM-tenttejä valvotaan tallentavalla videovalvonnalla (myös äänet tallentuvat). Kun varaat tenttiajan Jamkin Examstudiosta, annat suostumuksesi tallentavaan videovalvontaan.

Opiskelija suostuu siihen, että videovalvonnan ja EXAM-tenttisovelluksen tietoja voidaan yhdistää henkilöllisyyden varmentamiseksi.

12. EXAM-tentistä ei voi poistua kesken tentin ja palata takaisin. Jos poistuminen on välttämätöntä esim. terveydellisistä syistä johtuen, asiasta täytyy sopia etukäteen opettajan kanssa. Tentti voidaan hylätä, mikäli tentistä on poistuttu ja palattu takaisin ilman sopimusta opettajan kanssa.

Tentin jälkeen tenttikoneelta ja tenttitilasta on poistuttava välittömästi. Tenttipiste tulee siistiä seuraavaa tenttijää varten, ja käytetyt suttupaperit on jätettävä Examstudiossa olevaan lukkoroskikseen.

Tentistä voi poistua, kun on saanut vastauksen valmiiksi. Tentistä tulee kuitenkin poistua viimeistään oman tenttiajan viiden viimeisen minuutin aikana.

13. Yhdenkin käyttösäännön rikkominen tai noudattamatta jättäminen saattaa johtaa tenttisuorituksen hylkäämiseen.

14. Teknisissä ongelmissa (tenttikone ei käynnisty, näyttö ei toimi) voit ottaa yhteyttä Jamk Helpdeskiin. Puhelinnumero löytyy tenttitilan ulkopuolelta. Jamk Helpdeskin sivut

Tutustu Jamkin Examstudion käyttösääntöihin ja tietosuojaselosteeseen.