Tenttivierailu JAMKin Examstudiossa

Ohjeet tenttivierailuun muualta tuleville opiskelijoille

JAMKin Examstudio BP16 on auki tenttivierailijoille syyslukukaudella 2020  arkipäivisin klo 8:30-18:30, paitsi maanantaisin klo 9:30 alkaen (Alla kohdassa 3 ilmoitetut aukioloajat eivät nyt poikkeusaikana päde.). Joulukuussa 21.-23.12. studio on avoinna klo 16:00 saakka. Joulun välipäivät tenttistudio on kiinni, ja se avautuu taas 4.1.2021. Vierailijoille on varattu kaksi konetta. Pääsy tenttitilaan on pääkampuksen A1- ja D1-ovien kautta. Tenttitilassa vain joka toinen tenttipiste on käytössä, jotta etäisyys seuraavaan tenttijään on riittävä.

Mikäli olet sairaana (vähäistäkin flunssan oiretta), et voi tulla tenttimään JAMKin Examstudioon. Huolehdi käsihygieniasta ennen tenttitilaan menoa. Tenttitilasta löydät desinfiointipyyhkeitä näppäimistön ja hiiren puhdistamiseen. Vastuu omasta terveydestäsi on sinulla itselläsi. Ethän myöskään vaaranna toisten terveyttä tulemalla sairaana kampukselle.

Tenttivierailu tarkoittaa sitä, että suoritat oman korkeakoulusi opintojakson tentin jonkun toisen korkeakoulun EXAM-tenttitilassa. Tenttivierailussa mukana olevat korkeakoulut löydät EXAM-konsortion sivulta: https://e-exam.fi/exam-tenttivierailu/
Tarkista ennen tenttiajanvarauksen tekoa kohdekorkeakoulun tenttitilojen aukioloajat, sijainnit, kulkuoikeudet sekä korkeakoulukohtaiset ohjeet edellä mainitulta webbisivulta.

Ota huomioon seuraavat asiat, kun tulet tenttivierailulle Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) Examstudioon:

1. Tentti-ilmoittautuminen ja tenttiajan varaaminen tapahtuu aina oman korkeakoulun tunnuksilla oman korkeakoulun EXAMissa.

2. JAMKin pääkampukselta löytyy yksi tenttivierailutila. Pääkampus sijaitsee Jyväskylän keskusta-alueella osoitteessa Rajakatu 35, ja tenttitilan numero on BP16 (B-siipi, P-kerros). Rajakadun kampuksen yhteystiedot ja aukioloajat: https://www.jamk.fi/fi/Yhteystiedot/Paakampus-Rajakatu/

3. Pääkampuksen tenttitila on avoinna arkisin klo 8:30-19:30 ja lauantaisin klo 8:30-13:30. Arki- ja juhlapyhinä tenttitila on pääsääntöisesti suljettu. Myös kesällä voi esiintyä normaalista poikkeavia aukioloaikoja. Aukioloajat selviävät tenttiajanvarausta tehdessä aina kuukauden eteenpäin kuluvasta päivästä.

4. Pääsy tenttitilaan on kampuksen ulko-ovesta A1 arkisin klo 8:30-18:00, muina aikoina D1-pääovesta. Tenttitilaan päästäksesi et tarvitse mitään kulkukortteja. Tenttistudion ovi on auki kerran tunnissa aina 15 min kerrallaan (xx:25-xx:40). Tentit alkavat aina tasan puolelta, joten saavu ajoissa kampukselle.

5. EXAM-tenttiin osallistuvalla on velvollisuus pyydettäessä todistaa henkilöllisyytensä korkeakoulun henkilöstöön kuuluvalle valvojalle.

6. JAMKin Examstudion tenttikoneilta on estetty verkkoliikenne muualle kuin EXAM-järjestelmään. Käytettävissä ovat seuraavat ohjelmat:

 • 7-Zip
 • Access
 • Adobe Acrobat
 • Calculator
 • Excel
 • Firefox
 • Irfanview
 • Media Player
 • Notepad
 • PowerPoint
 • Sign Out
 • Windows 10 enterprise 64bit (käyttöjärjestelmä)
 • Word, oikolukuominaisuus EI käytettävissä

Mikäli tarvitset jotain muuta ohjelmaa tentissäsi, et voi suorittaa sitä JAMKin Examstudiossa.

7. Kirjautuminen tenttikoneelle tapahtuu ensin paikallisilla tunnuksilla. Selaimen käynnistyttyä kirjaudut oman korkeakoulusi tunnuksilla EXAM-järjestelmään. Ohjeet kirjautumiseen löydät tenttikoneen vierestä.

8. Tenttistudiosta löytyy suttupaperia, kyniä sekä käsipyyhepaperia. Tenttitilaan ei saa viedä mitään omia tavaroita, kuten mobiililaitteita, rannekelloja, kirjoitusvälineitä, reppuja tai laukkuja, juomia tai eväitä eikä ulkopäällysvaatteita. Näitä varten löydät tenttitilan välittömästä läheisyydestä sähköisillä koodilukoilla varustetun lokerikkokaapin, jonne voit jättää henkilökohtaiset tavarasi.

Mikäli tarvitset sellaisia henkilökohtaisia lääkkeitä, jotka pitää olla saatavilla välittömästi akuuttiin tarpeeseen, voit ottaa ne mukaasi tenttiin, mutta ilmoita näistä etukäteen tentin omistavalle opettajalle. Erillisen laskimen (ei kännykän laskin) voit ottaa, mikäli sellainen on tentissäsi sallittu.

9. Tenttitilassa vallitsee hiljaisuus, sillä keskustelu häiritsee muita tenttijöitä.

10. EXAM-tenttejä valvotaan tallentavalla videovalvonnalla (myös äänet tallentuvat). Kun varaat tenttiajan JAMKin Examstudiosta, annat suostumuksesi tallentavaan videovalvontaan.

Opiskelija suostuu siihen, että videovalvonnan ja EXAM-tenttisovelluksen tietoja voidaan yhdistää henkilöllisyyden varmentamiseksi.

11. EXAM-tentistä ei voi poistua kesken tentin ja palata takaisin. Jos poistuminen on välttämätöntä esim. terveydellisistä syistä johtuen, asiasta täytyy sopia etukäteen opettajan kanssa. Tentti voidaan hylätä, mikäli tentistä on poistuttu ja palattu takaisin ilman sopimusta opettajan kanssa.

Tentin jälkeen tenttikoneelta ja tenttitilasta on poistuttava välittömästi. Tenttipiste tulee siistiä seuraavaa tenttijää varten, ja käytetyt suttupaperit on jätettävä Examstudiossa olevaan lukkoroskikseen.

Tentistä voi poistua, kun on saanut vastauksen valmiiksi. Tentistä tulee kuitenkin poistua viimeistään oman tenttiajan viiden viimeisen minuutin aikana.

12. Yhdenkin käyttösäännön rikkominen tai noudattamatta jättäminen saattaa johtaa tenttisuorituksen hylkäämiseen.

13. Teknisissä ongelmissa (tenttikone ei käynnisty, näyttö ei toimi) voit ottaa yhteyttä JAMK Helpdeskiin. Puhelinnumero löytyy tenttitilan ulkopuolelta. Helpdesk palvelee arkisin klo 7:45-17:00. JAMK Helpdeskin www-sivut

Tutustu JAMKin Examstudion käyttösääntöihin ja tietosuojaselosteeseen.