MyElmo

Tällä sivulla kerrotaan, miten MyElmo-sivua eli omia Elmossa näkyviä profiilitietoja muokataan. Saat opastusta myös Elmon kieliasetusten muokkaamiseen sekä blogin ja seurantatyökalujen käyttöön. MyElmo-profiili on käytössä vain henkilöstöllä.

On hyvä tiedostaa, että MyElmoon lisätyt tiedot näkyvät kaikille Elmon käyttäjille, sekä opiskelijoille että henkilöstölle. MyElmo-profiilitiedoista kaikki nousevat esiin Elmon henkilöhaussa ja osa jamk.fi -sivulla yhteystietokortissa. Osa tiedoista tulee taustajärjestelmistä eikä niitä pääse itse muokkaamaan. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi työpuhelinnumero, titteli ja kuva. MyElmoon lisätään työhön liittyviä tietoja.

MyElmo-profiilitietojen ja kieliasetusten muokkaus

1. Napsauta Elmo Intrassa omaa nimeäsi oikeasta yläkulmasta ja valitse pudotusvalikosta ”Omat tiedot”.

 

Jos, klikkaat nimeäsi Elmon työpöydällä, löydät ”Omat tiedot” kuvasi alta.

 

2. Avautuneessa ikkunassa ovat valmiina taustajärjestelmistä tulevat tiedot mm. titteli ja yksikkötieto. Napsauta muokkaa.

 

3. Perustiedot-välilehdellä voit esitellä osaamistaustaasi. Perustiedot-välilehden tiedot näkyvät jamk.fi-sivuilla yhteystietokortissa.

Asiakaslupaus

  • Asiakkaasi voi olla jamkilainen tai toisen organisaation edustaja. Kerro miten osaamisesi auttaa asiakastasi! Minkä asiakkaasi ongelman lupaat ratkaista? Tiedot näkyvät jamk.fi-sivuilla yhteystietokortissa.

Toimialakokemus

  • Miltä toimialoilta Sinulla on kokemusta? Minkä toimialojen kanssa olet työskennellyt? Tiedot näkyvät jamk.fi-sivuilla yhteystietokortissa.

Osaamiset

  • Näiden tietojen avulla esittelet omaa osaamistasi asiakkaille ja yhteistyökumppaneille

Tutkinnot

  • Tässä kentässä voit kertoa suorittamasi tutkinnot (huom. ei lyhytkestoisia kursseja). Tiedot näkyvät jamk.fi-sivuilla yhteystietokortissa.

 

4. Yhteystiedot-välilehdellä voit täydentää toimiston sijaintitietoja, näistä voi olla hyötyä etenkin yksikkösi ulkopuolella. Tänne voit listata myös asiantuntijuuteesi liittyviä sosiaalisen median tilejä tai blogin. Linkit some-tileihin ja blogiin tulevat näkymään jamk.fi -sivustolla kuvakkeina.

 

5. Muut tiedot -välilehdelle voit kertoa asiantuntijuuteesi liittyviä asioita, jotka eivät muissa kohdissa tule ilmi.

Yleistä minusta

  •  Kirjoita, mitä haluat muiden tietävän sinusta. Tämä tieto ei näy Elmon ulkopuolelle.

Kysy minulta

  • Kerro missä asioissa voit auttaa jamkilaisia. Tämä tieto ei näy Elmon ulkopuolelle.
  • Jos olet opettajatutor, kerro se tässä Opettajatutor ryhmälle LMA14S1″

Aiemmat projektit

  • Anna tietoja aiemmista projekteista, työryhmistä tai ryhmistä. Tämä tieto ei näy Elmon ulkopuolelle.

Oppilaitokset

  • Luettele käymäsi koulut ja oppilaitokset. Tämä tieto ei näy Elmon ulkopuolelle.

Kiinnostuksen kohteet

  • Jaa omia ja liiketoimintaan liittyviä kiinnostuksen kohteitasi. Tähän kirjoitettujen hakusanojen perusteella saat uutissyötteeseesi sinua kiinnostavaa sisältöä. Tämä tieto ei näy Elmon ulkopuolelle.

 

Kieliasetukset Elmo-intrassa

6. Kieliasetuksiin pääset napsauttamalla välilehtien kohdalla ja valitsemalla Kieli- ja alueasetukset.
Nämä kieliasetukset vaikuttavat koko Elmoon, mm. Elmon valikoihin. Lisäksi konekohtaiset käyttöjärjestelmän ja selaimen kieliasetukset voivat vaikuttaa Elmon kieliasetuksiin.
Elmo-muokkaa-profiili-4

Voit käyttää valmiita asetuksia tai valita omat asetukset. Näyttökieleksi voit asettaa joko suomen tai englannin (display language).

Elmo-kieliasetukset

Kieliasetukset Elmo-työpöydällä

7. Elmo-työpöydän kieliasetuksia voit muuttaa ylänavigaatiosta, jossa on painike In English / Suomeksi. Tämä valinta vaikuttaa vain työpöydän kieliasetukseen.

Lyhyesti sanoen, jos haluat nähdä koko Elmon englanniksi, 
aseta omaksi Elmo-ykkösnäyttökieleksi englanti ja työpöydällä napsauta In English.

 

Blogi

MyElmo-profiilitietojen kautta voit ottaa itse käyttöön blogin, se ei ole oletuksena olemassa. Huomaa, että tämä blogi on ammatillinen ja näkyy koko Elmossa, myös opiskelijoille, mutta ei internetissä. Blogi on nostettavissa esiin intraankin. Blogissa on käytettävissä kaikki normaalit blogityökalut. Siihen voi liittää esim. kuvia,  mutta se ei voi toimia ryhmäblogina.

Sovellukset

Omia asiakirjoja voidaan lisätä myös profiilitietoihin. Huomaa jälleen, että kaikki tänne lisätyt asiakirjat näkyvät kaikille muillekin Elmon käyttäjille.

Uutissyötteiden asetukset

Elmossa voit seurata tapahtumia uutissyötteiden avulla. Jos joku toinen Elmon käyttäjä alkaa seurata toimintojasi, saat siitä sähköpostiin tiedon, jos olet aktivoinut tiedotuksen alla olevan kuvan mukaisesti.

Elmo-uutissyotteet

Haluatko seurata kollegasi toimintoja Elmossa?

Hae kollegasi tiedot Haku-toiminnolla ja valitse Seuraa. Tämä on hyödyllinen toiminto esimerkiksi silloin, kun kollegasi on mukana projektissa ja haluat olla ajan tasalla projektin kuulumisista. Kun haluat yhteenvedon itse seuraamistasi kollegoista, valitse MyElmo-profiilitiedoistasi Uutissyöte ja napsauta hiirellä seuraa.